AVID Ingenium + Project 9CC Gramofon - DEMO

AVID Ingenium + Project 9CC Gramofon - DEMO

Availability: Na zalogi - Glavno skladišče

Dostava 2-5 dni

Ingeniumu je uspelo obdržati vse sestavne dele, ki so prisotni v dražjih modelih Posodobljeno 20.11.2018.

Priporočena cena: Cena: 1.799,00 €

Special Price 1.079,40 €

(kos)
Točke zvestobe Prislužite si 7 Točk z opisom vašega mnenja o tem izdelku.
Ali
Opis

Podorobnosti

Referenčni gramofon srednjega razreda

Od kar se je pojavila prva verzija model Diva, je ta osvojil številne nagrade in tako postal referenca za vse entry-level gramofone. AVID dolgo časa ni želel spustiti svojih kriterijev kakovosti zvoka in je s tem zavračal zahteve za še enim, cenovno bolj pristopnim, modelom, ki bi se pridružil masam cenejših plastičnih ali lesenih gramofonov.

Ingenium je prišel v ponudbo, ko je AVID-ov razvoj uspel obdržati vse sestavne dele, ki so prisotni v dražjih modelih, in tako dosega avdiofilno kakovost zvoke, ter se skozi ključne elemente, ki so prisotni v Diva II, postavlja za zgled minimalističnega dizajna in vrhunske kakovosti.

AVID-ova edinstvena kombinacija krožnika in safirnega ležaja, je ohranjena iz modela Diva II,  z možnostjo ravno tako edinstvenega dodatka – AVID vpenjalca plošč. Takšen vpenjalec (clamp) učinkovito odvaja nezaželene vibracije plošče in krožnika. Osnovno ogrodje, na katero sta trdno pritrjena ležaj in ročka, je rezkan iz enega, 6 cm debelega kosa aluminija.

Osnoven Ingenium komplet vsebuje visoko kakovostno karbonsko ročko. V obliki nadgradnje je možna podpora za 9 ali 12 inčne SME ročke. Naroči pa se lahko tudi model z dvema podnožjema za ročke ali celo priključek za ostale ročke.

V skladnosti z ostalimi AVID modeli predstavlja izolacija osnovnega ogrodja od različnih oblik vibracij eden izmed ključnih elementov za ohranjanje nizkih obarvanj. Elastični material, ki služi za dobro izolacijo od preostalih delov je enak kot pri Dive II modelih, s čimer zagotavlja boljše branje zarez in s tem višjo ločljivost zvoka.

Motor, ki poganja krožnik, v Ingenium je enak kot pri modelu Dive, Edina razlika je napajanje neposredno iz omrežja. Rezultat je enostavno prepoznaven AVID-ov stabilen, velik in dinamičen zvok.

Ingenium ponuja avdiofilno kakovost reprodukcije vinilk naj širši množici ljudi do sedaj, z možnostjo da izberejo ročko po želji in brez občutka, da gre samo še za en navaden majhen gramofon. To je brez vsakega dvoma čistokrven AVID.

V navedeni ceni ni všteta glava.

Še več o modelih AVID in drugi ponudbi high-end naprav si oglejte Sonus Elite.

Ocene

Napišite svoje mnenje

Samo registrirani obiskovalci lahko napišejo mnenje. Prosim, prijavite se ali se registrirajte

Brezplačna dostava

Poštnina za ta izdelek je brezplačna!.

Specifikacije

Drive Belt Drive
Speeds 33.3 and 45.0 RPM
Platter Mass 2.0 Kg (inc. optional clamp 2.5 Kg)
Bearing Inverted stainless steel
Thrust point Tungsten carbide/Sapphire
Suspension Elastomer
Tonearm Project 9 Carbon
Motor 115/230v 12mNm ac synchronous
Voltage input 115-240vac 50/60Hz 10 watts max. (regional)
Dimesions 370 x 305 x 130mm
Net Weight 5.9 Kg (inc. arm)
Shipping weight 8.0 Kg
Packaging 54 x 36 x 22cm  (WxDxH)

Sorodni članki

Več
Več

Izpostavljene akcije

Google+ Ocene