Bowers & Wilkins 803 D3

Bowers & Wilkins 803 D3

Availability: Trenutno ni na zalogi

Najkompaktnejši model iz B&W 800 serije s srednjetonsko "glavo" Posodobljeno 18.08.2021.

8.500,00 €
(kos)
Točke zvestobe Prislužite si 7 Točk z opisom vašega mnenja o tem izdelku.
Opis

Podorobnosti

803 D3 je eleganten samostoječi zvočnik, vrhunskega B&W dizajna, izjemno naravnega in natančnega zvoka, zahvaljujoč kombinaciji diamantnega visokotonca, Continuum srednjetonca v novi glavi in Aerofoil bas enot.

Modeli s srednjetonsko glavo imajo tudi novo tehnologijo ohišja, krivulja zunanjosti je sedaj postavljena na sprednjo stran, kar ima nekaj prednosti, izboljšuje disperzijo zvoka, med tem ko omogoča trdnejšo montažo bas zvočniških enot spredaj, ter močnejšo pritrditev robov na zadnji strani.

Ena izmed osnovnih stvari pri stabilnosti celotnega zvočnika je sistem notranje podpore. Trdnost in čvrstost ohišja neposredno vpliva na pravilnost karakterja glasbenih inštrumentov in glasov. Ojačitev ohišja serije 800 D3 je razvita s pomočjo računalniškega oblikovanja, narejeno pa je iz debelih vezanih plošč s kovinskimi ojačitvami, kar omogoča novemu Matrixu najboljšo stabilnost.

Inovativno masivno stojalo je izjemno stabilen temelj za velike modele iz serije 800 D3. Novost so konice, ki so vgrajene v samo stojalo in jih enostavno postavimo, brez naporov s težkim ohišjem.

Novi diamantni visokotonec je nameščen v ohišje iz polnega kosa aluminija. Takšna struktura zagotavlja izjemno trdno platformo iz katere lahko visokotonec odda kristalno čist zvok. Neverjetno lahek, ob enem pa neverjetno trden, Diamant je ultimativen material za membrano visokotonca. Kakovost visokih tonov na zvočnikih B&W 800 D3 seriji je nekaj najbolj naravnega, kar lahko slišite.

Nova Continuum srednjetonska membrana reproducira vrhunsko srednjetonsko področje, praktično brez kakrsnega koli negativnega učinka tako imenovanega loma membran. Pojava, ki spremljam praktično vse dinamične zvočnike na robovih njihovega delovnega območja, Continuum omogoča, da se to območje nahaja daleč izven tistega, kar 803 D3 zahteva.

Nova "turbinska glava" je idealne oblike za disperzijo zvoka iz srednjetonca na zunanji strani, ter za dušitev zadnjega vala v notranjosti. Notranjost akustično mrtve, masivne aluminijaste konstrukcije, je dodatno utrjena s pregradami, ki s svojo obliko spominjajo na lopute turbine.

Aerofoil membrane bas enot prvič prinašajo variabilno debelino membrane, kar omogoča večjo trdnost na področju membrane, ki je izpostavljena večjim obremenitvam. Premikanje membrane je tako še bližje idealnemu gibanju, rezultat pa je globok, trden in kot še nikoli slišano - čist bas.

Ocene

Napišite svoje mnenje

Samo registrirani obiskovalci lahko napišejo mnenje. Prosim, prijavite se ali se registrirajte

Brezplačna dostava

Poštnina za ta izdelek je brezplačna!.

Specifikacije

803 D3 Technical specifications
Technical features 
Diamond Tweeter 
Anti-resonance plug
Continuum Cone FST 
Turbine head 
Aerofoil cone bass units
Flowport
Optimised Matrix 
Solid body tweeter
Tweeter on top Description
3-way vented-box system Drive units
1x ø25mm (1 in) diamond dome high-frequency
1x ø130mm (5 in) Continuum cone FST™ midrange
2x ø180mm (7 in) Aerofoil cone bass unitsFrequency range
16Hz to 35kHz Frequency response 
19Hz to 28kHz (+/-3dB from reference axis)Sensitivity
90dB (On axis at 2.83Vrms) Harmonic distortion
2nd and 3rd harmonics (90dB, 1m on axis)
<1 % 70Hz - 20kHz
<0.3% 100Hz - 20kHz
Nominal impedance (min)
8Ω (minimum 3.0 Ω) Recommended amplifier power
50W - 500W into 8Ω on unclipped programme Max. recommended cable impedance
0.1Ω Height:
1160mm Width:
334mm Depth:
498mm Net weight
65.5kg (144lb) Cabinet
Rosenut
Gloss black Grille
Black

Sorodni članki

Več
Več