PRIPOMBE IN PRITOŽBE

Spletna trgovina Sonusart.si (Sonus Art d.o.o.) vam omogoča, da svoje pisne pritožbe pošljete na e-mail: webshop@sonusart.si

Na vse vaše pripombe in pritožbe bomo odgovorili v najkrajšem času, vendar ne kasneje kot v 15 dneh.

 

IZJAVA O ZAŠČITI IN ZBIRANJU OSEBNIH PODATKOV

Sonus Art d.o.o. se je zavezal k zaščiti osebnih podatkov kupcev, med drugim tudi tako, da se zbirajo zgolj nujno potrebni podatki o kupcih/obiskovalcih, ki so potrebi za izvajanje nakupov. Ob enem se trudimo izobraževati naše kupce o načinu uporabe zbranih podatkov, redno dajemo kupcem možnost izbire načina uporabe njihovih podatkov, vključno z izbiro o prejemanju ali prepovedi uporabe njihovih podatkov za namene informiranja, predstavitev novosti in drugih marketinških namenov.

Vsi uporabniški podatki so skrbno varovani in dostopni zgolj pooblaščenim zaposlenim, ki potrebujejo vpogled v njih za namen opravljanja svojega dela. Vsi zaposleni v Sonus Art d.o.o. in poslovni partnerji so odgovorni za varovanje uporabniških podatkov. Preberite več v Varovanje osebnih podatkov.

VARNOST PRI SPLETNEM PLAČILU

Pri plačila v naši spletni trgovini se uporablja Activa procesni center – napredni sistem za varno plačevanje s karticami na internetu.  

Stranka je v primeru plačila s kreditno ali debitno kartico preusmerjena na stran, ki jo upravlja in gostuje Activa procesni center (ponudnik Banka Koper), s čimer je zagotovljena najvišja možna varnost, vsi osebni in plačilni podatki vnešeni v procesu plačila pa so posredovani direktno v procesni center, Sonus Art d.o.o. pa prejme le podatke, ki so potrebni za izpolnitev oddanega naročila v spletni trgovini - dostavo.

SPLETNO REŠEVANJE SPOROV  (velja od 15. 2. 2016)

S posebnim predpisom Evropske unije je na ozemlju celotne EU, od 15. 2. 2016 naprej, vzpostavljen nov sistem za reševanje sporov povezanih s spletnimi nakupi, s pomočjo ODR spletne strani, ki jo lahko najdete tukaj.

 

 

Varovanje osebnih podatkov


Sonus Art d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Sonus Art d.o.o. za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov Sonus Art kluba: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z Sonus Art d.o.o..
Sonus Art d.o.o. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste Sonus Art d.o.o. hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov Sonus Art spletne trgovine: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z Sonus Art d.o.o..  Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Omejitev odgovornosti

Sonus Art d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Sonus Art d.o.o. ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Sonus Art d.o.o. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Sonus Art d.o.o. ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Sonus Art d.o.o. mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Sonus Art d.o.o. ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Sonus Art d.o.o. ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Sonus Art d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

 

PayPal

Z uporabo storitve PayPal sprejmete njihove pogoje o zaščiti in obdelavi podatkov. Preberete jih lahko tukaj (https://www.paypal.com/ca/webapps/mpp/ua/privacy-full). Ko v naši spletni trgovini plačate s PayPalom se strinjate da prejmemo vaše podatke, vendar le v obsegu potrebnem za identifikacijo in/ali dostavo naročila, torej ime in priimek, naslov, email in telefonska številka. Ob enem se strinjate, da te podatke (razen email naslova) posredujemo naši dostavni službi, da bi lahko izvedli dostavo.

Newsletter

Ko se prijavite na Sonus Art newsletter nam dajete dovoljenje, da vas s pomočjo elektronske pošte obveščamo o novostih, akcijah, različnih zanimivostih/ugodnostih in dogodkih v naših trgovinah. Dovoljenje, ki nam ga daste za obveščanje, lahko kadar koli prekličete s sporočilom na webshop@sonusart.si. Ob enem vsak poslan email z naše strani na dnu sporočila vsebuje povezavo, na kateri se lahko odjavite od prejemanja newsletterja.

Sprememba, izbris in vpogled v osebne podatke

Ob registraciji in z vsakim vstopom v vaš uporabniški račun v spletni trgovini Sonus Art lahko kadar koli spremenite vaše osebne podatke, kot so ime, priimek, naslov, naslov za dostavo in številko telefona. V kolikor želite, da vse vaše podatke izbrišemo, nam to sporočite na webshop@sonusart.si. Če želite vpogled v vaše osebne podatke, ki jih Sonus Art hrani, nam to sporočite na webshop@sonusart.si.