Slušalke so brez dvoma ena izmed najbolj priljubljenih naprav vseh časov, ob enem pa tudi edina naprava, s katero ste v neposrednem telesnem stiku. Naš high-end HiFi strokovnjak Dubravko Novosel je za vas izpostavil seznam petih slušalk, ki so ga najbolj prepričale. Razporedil jih je glede na namen uporabe in cenovni razred. Zvok za vsakogar, mar ne?


AUDIO TECHNICA ATH-AVC500

best_entry_hifi Zares prave HiFi slušalke z velikima zvočnima enotama, antivibracijskim aluminijastim ohišjem in odlično ergonomijo, idealne za poslušanje glasbe in gledanje video vsebin. Slušalke imajo čvrst in globok bas, ter zelo uravnotežen in detajlen zvok po celotnem spektru, med tem ko mehke blazinice omogočajo dolgo poslušanje glasbe brez utrujenosti.

AUDEZE LCD-X audeze lcd x

LCD-X je referenčni Audeze model visoke učinkovitosti, ki ponuja maksimalno moč tudi pri slabših ojačevalcih in prenosnih napravah brez dodatnega napajanja (mp3 predvajalniki, mobiteli, notebooki, ...). Ob enem ponuja LCD-X tudi najbolj nevtralen zvok v Audeze ponudbi, zaradi česar ga izbirajo avdio inžinirji in glasbeniki za studijsko uporabo. Audeze kabli so v celoti izdelani iz avdiofilskega bakra (OFHC). Ploska zasnova pri dolžini 2.5m zagotavlja brezskrbno uživanje v glasbi, ne glede na položaj sedenja. Vsem Audeze modelom je priložen obojestransko balansiran kabel, ki ga lahko uporabite za priključitev na ojačevalce za slušalke, ki ponujajo balansirane izhode.

BOWERS & WILKINS P5 WIRELESS

best-wireless Nove B&W slušalke so zgrajene na temeljih odličnih P5 Series 2 slušalk, uporabljajo pa enako Bluetooth aptX tehnologijo kot B&W T7 brezžični zvočniki. Baterija zmore 17 ur uporabe, ko pa je prazna se vedno lahko povežejo z kablom za neprekinjeno uporabo. Dizajn in kakovost izdelave sta identični kot pri P5 Series 2 slušalkah, z dodatnimi gumbi za nadzor glasnosti, upravljanja s pametnimi napravami in opravljanje klicev. Zasnovane za zvok v gibanju, vse B&W slušalke so lahke, udobne in prestižne, odlično pa delujejo z vsemi napravim z nizko močjo (mobilne naprave, mp3 predvajalniki, ipd.).

Preberite tudi preizkus in oceno P5 slušalk Marka Prigga pri Daily Mail

AUDIO TECHNICA ATH-MSR7 (nasledil jih je model MSR7b) best_portable

Zasnovane za zvok v gibanju ali domačo uporabo, pri ATH-MSR7 so tudi posebno pozornost namenili udobni uporabi in visoki kakovosti izdelave, saj skoraj ne vsebuje nobene plastike. Za odličen zvok sta odgovorna nova  45 mm "True Motion" zvočnika z "Dual-layer Air-Control" tehnologijo, ki izboljšuje doživetje srednjih in nizkih frekvenc, med tem ko aluminijasto ohišje preprečuje nezaželjene vibracije. ATH-MSR7 so predvsem namenjene uporabi kot prenosne slušalke, zato imajo priložena dva kabla dolžine 1.2m (eden ima gumbe za nadzor pametnih telefonov in mikrofon za klice), ter kabel dolžine 3 m, za vse tiste, ki bi želeli slušalke uporabiti tudi za poslušanje doma. Ob diskretnem in zelo atraktivnem dizajnu, se lahko te prenosne slušalke pohvalijo tudi z izjemno kakovostnim zvokom, ki ga lahko proizvede le nekdo, z bogatimi izkušnjami v izdelavi profesionalnih slušalk. In ravno to je glavna prednost Audio Technica, ki že več kot 40 let pomaga producentom in glasbenikom pri iskanju popolnega zvoka.

AUDIO TECHNICA ATH-M50X best_monitor

Najbolj priljubljene profesionalne studijske monitor slušalke so postale še boljše. Novi model M50x ima izboljšano konstrukcijo in še mehkejše oblazinjenje zvočnikov, ponuja pa tudi zamenljive kable. Pri M50x slušalkah so inžinirji Audio Technica dosegli izjemno natančnost zvoka in odlično udobje pri več urni uporabi. Namensko zasnovane za profesionalni monitoring in uporabo v studijih in z zložljivim okvirjem, ki varčuje prostor med prenašanjem in shranjevanjem.