Astell&Kern je podružnica južnokorejskega podjetja iRiver, ustanovljenega s strani nekdanjih vodij podjetja Samsung. Od samega začetka leta 2012 je A&K znan po izdelavi vrhunskih glasbenih naprav, prenosnih avdio naprav in hi-res medijskih predvajalnikov.

Pri Astell&Kernu pravijo, da jih v ustvarjanje vrhunskih naprav vleče vera v moč glasbe, zato tudi neprestano vlagajo v kakovost zvoka brez popačenj. A&K prenosni medijski predvajalniki in hišne avdio naprave se nahajajo v samem vrhu ponudbe.

Kaj loči Astell&Kern od ostalih?

Glede na komentarje avdiofilov, Astell & Kern ustvarja najboljše medijske predvajalnike na svetu, med tem ko je njihova druga prednost pred konkurenco enostavna programska oprema, za uporabo katere ne rabite biti ekspert. V Sonus Artu, Astell & Kern priporočamo "mobilnim" ljubiteljem glasbe visoke ločljivosti. [caption id="attachment_9560" align="alignnone" width="487"]ak70 A&K 70[/caption] Astell&Kern medijski predvajalniki so po mnenju nekaterih "iPod na steroidih". V kolikor ste pogosto v gibanju in želite vedno s seboj imeti hi-fi zvok, AK Media Player AK70 in AK Junior z Mastering Quality Sound standardom sodita med nujno opremo. MQS vključuje formate za snemanje digitalne glasbe visoke ločljivosti od 16-bit / 44.1kHz do 24-bit / 192kHz. Več je ponavadi boljše. Večja količina informacij lahko pomeni boljši zvok z močnejšimi vrhunci in boljšimi basi. [caption id="attachment_9561" align="alignnone" width="600"]A&K Jr A&K Jr[/caption] Reprodukcija vseh high-res glasbenih informacij zabeleženih med procesom snemanja glasbe je specialiteta A&K. Ko enkrat preizkusite A&K predvajalnike ne boste verjeli, kaj so vaša ušesa do sedaj pogrešala!