Audeze EL-8 slušalke in Deckard AMP

Audeze EL-8 slušalke in Deckard AMP

Prišel je novi Audeze model - EL-8 slušalke, ki prinašajo vrhunsko planarno tehnologijo po do sedaj najnižji ceni, ter novi zelo močen ojačevalec za slušalke v A razredu in vrhunski DAC - Deckart.

Testirali smo nove Audeze naprave v Sonus Artu...

 

Audeze EL-8 Planar Magnetic Slušalke

Audeze je znan kot proizvajalec najboljših planar-magnetic slušalk na svetu. V superiorno kakovost zvoka se lahko prepričate v naši poslovalnici v BTC Ljubljana, Kristalna palača, kjer imamo razstavljeno bogato izbiro Audeze slušalk. Audeze je letos dopolnil svojo ponudbo z modelom, ki je cenovno ugodnejši in nekoliko manjši, zaradi česar so enostavnejše za prenašanje.

EL-8 so Hi-Fi slušalke, ki se bodo odlično vklopile s prenosnimi viri glasbe. Prihajajo v dveh verzijah - zaprte in odprte. Te slušalke, kot vsi ostali Audeze modeli, imajo driverje, ki temeljijo na planar-magnetic tehnologiji. Le ta omogoča reprodukcijo zvoka, ki ga je težko preseči v tej in tudi višji cenovni kategoriji.

Vse Audeze slušalke se lahko pohvalijo z neprekosljivo kakovostjo izdelave, ki jo zagotavljajo z ročnim testiranjem vseh modelov, kar potrjuje tudi ročno podpisan certifikat kakovosti v vsakem pakiranju - kar ne vidimo pogosto, mar ne?

 

Ob vsem tem Audeze posveča veliko pozornosti tudi v oblikovanje svojih slušalk, za katerega je zadolženo podjetje BMW DesignWorks USA, ki je med ostalim oblikovala tudi nekatere izmed Bowers & Wilkins slušalk.

Audeze EL-8 slušalke imajo priložene posebne odstranljive kable dolžine 2 m in 6.3 mm adapter, ki omogoča njihovo uporabo v kombinaciji z vašo AV opremo.

 

Oba Audeze EL-8 modela sta na voljo za preizkus in nakup v Sonus Artu, po ceni 799€.

 

Deckard AMP

 

Audeze je s svojo ponudbo slušalk naredil nekaj zares posebnega. Vse Audeze slušalke uporabljajo planarno tehnologijo, zaradi katere ima njihov zvok zelo definiran in globok bas, zelo gladko srednjetonsko področje in dihajoče visoko.

Deckard Amp Design

Ponovno v sodelovanju z BMW Designworksom USA, ki je oblikoval nove EL-8 slušalke, Audeze prinaša Deckard (Blade Runner anyone? :), močni ojačevalec za slušalke v A razredu in DAC z visokimi zmogljivostmi v enem, Ojačevalec ima več kot dovolj moči za katere koli slušalke, ne samo Audeze, njegov DAC pa lahko pretvarja 16 do 32-bitov, 44.1kHz do 384kHz. Na sprednji plošči je na voljo nadzor glasnosti in stikali za izbiro stopnje ojačanja in vhoda, zaradi česar Deckard lahko služi tudi kot odličen line-level predojačevale.

Zvok je dinamičen, vzburljiv, z bogato tonsko obarvanostjo, zaradi česar je poslušanje pravi užitek.

 

Audeze Deckard je na voljo za preizkus in nakup v Sonus Artu po ceni 789€.