Audio Technica predstavlja: Gramofon AT-LP3!

Audio Technica predstavlja: Gramofon AT-LP3!

Audio Technica je, za novo generacijo avdio navdušencev in ljubiteljev vinilk, naredila še en korak proti dobrem zvoku - z novim gramofonom AT-LP3. Ta, z jermenom gnan gramofon, je odlična konkurenca vstopnim modelom kot je AT-LP60.

Glede na vstopne modele gramofonov so izboljšali vse segmente - ohišje, pogon, krožnik, in najpomembnejše - ročka, ki omogoča nastavljanje obtežitvene sile in anti-skatinga. Gre za ravno ročko z vertikalnim in horizontalnim krogličnim ležajem in hidravličnim dviganjem.

Pravilno nastavljena ročka in nepoškodovana igla sta nujna pogoja, da bi vaše LP plošče ostale ohranjene in dobro zvenele skozi desetletja. Priložena je MM glava AT91R z aluminijastim nosilcem igle, ki se jo enostavno nadgradi, saj je pritrjena na univerzalni headshell HS3. Zanimivo je, da vgrajeni phono predojačevalec podpira tako MM kot tudi MC glave, kar je morda tudi edinstveni primer v svetu gramofonov z vgrajenimi phono predojačevalci.

Po zgledu na boljše AT modele ima AT-LP3 pridušeno ohišje, ki zmanjšuje resonanco, med tem ko ima vliti aluminijasti krožnik 4.5mm visoko gumijasto podlago, ki učinkovito duši vibracije plošče.

Audio Technica AT-LP3 pri uporabi omogoča popolno avtomatiko, kar pomeni, da bo gramofon sam našel prvo brazdo, ter da ne boste morali skrbeti, če ste pozabili iglo v brazdi ob koncu plošče - ročka se bo sama dvignila in vrnila na svoje mesto. Ob enostavni uporabi ponuja AT-LP3 tudi zanimiv videz, z lahkoto pa se vključi v bivalne prostore. Novinec tako resno zasleduje svojega zelo popularnega in večkrat nagrajenega večjega brata - model AT-LP5.