A&ultima SP2000 in Kann Cube – nova vrhunska Astell&Kern predvajalnika

A&ultima SP2000 in Kann Cube – nova vrhunska Astell&Kern predvajalnika

Globalni vodja v proizvodnji prenosnih avdio naprav visoke ločljivosti Astell & Kern je na High-End sejmu v Munchenu v maju 2019. predstavil (med drugim) tudi dva nova prenosna predvajalnika – A&ultima SP2000 in Kann Cube.

Oba predvajalnika vsebujeta izboljšane zmogljivosti v primerjavi s prejšnjima modeloma, ter sta namenjena vsem avdiofilom in avdio entuziastom.

SP2000 je najnovejša prenosna naprava iz Astell&Kern A&ultima linije, ki integrira najnovejši Asahi Kasei DAC AKM AK4499EQ. Predvajalnik vsebuje celo dva DA pretvornika AK4499EQ postavljena v dual – mono konstrukciji, zahvaljujoč kateri je zagotovljen širši razpon zvoka in boljša stereo ločitev. SP2000 je prvi predvajalnik iz Astell&Kern-a, ki uporablja ločene, neodvisne avdio kanale med balansiranimi in ne balansiranimi  izhodi. Dizajn izveden na ta način ponuja več moči kot kdaj koli prej, ponuja vrhunsko avdio doživetje in pretvarja ta predvajalnik v vodilni A&K medijski predvajalnik.

sp2000_1

Predvajalnik podpira do 32bit / 786kHz bit-to-bit reprodukcijo PCM avdio datotek visoke ločljivosti, ter ima Octa-Core procesor in 5-inch zaslon občutljiv na dotik, 512GB vgrajenega spomina, MQA podporo ter dual-band WiFi s stereo anteno za izboljšane mrežne zmogljivosti za streaming glasbe.

Medijski predvajalnik SP2000 bo dostopen v dveh izvedbah: iz nerjavečega jekla in bakra z edinstvenim kronastim vzorcem in pogonskim koleščkom.

Kann Cube

Kann Cube predstavlja novo generacijo prenosnih medijskih predvajalnikov v Astell&Kern Kann Performance seriji prenosnih medijskih predvajalnikov visoke ločljivosti. Kann serija prenosnih avdio predvajalnikov je opremljena z vgrajenim močnejšim ojačevalcem za slušalke, ki zagotavlja veliko izhodno moč. Ta moč omogoča Kann predvajalnikom poganjanje oziroma uporabo katerih koli slušalk brez potrebe po posebnem ojačevalcu.

kann_cube_1

Razen tega, da novi Kann Cube poseduje veliko večjo izhodno moč od prejšnjih modelov predvajalnikov, ima tudi novi dizajn ojačevalca, ki proizvaja nizko raven šuma ter ponuja najboljši zvok (podoben izvirnemu studijskemu) brez popačenj.

Predvajalnik ima tudi vgrajena dva 8- kanalna ESS Sabre ES9038PRO DAC-a v dual mono izvedbi ponujajoč širši razpon zvoka in boljše stereo ločenje. ES9038PRO DAC se uporablja v high-end studijskih napravah in hišni profesionalni avdio opremi, ponuja vrhunsko prostranost in izjemne razmere zvoka.

kann_cube_4

Novi Mini XLR olajšuje povezovanje s hišnim HiFi avdio ojačevalcem in ima Quad Core procesor, 128GB notranjega spomina, kapaciteto baterije 7400mAh za cca 9 ur predvajanja glasbe in podporo za MQA.