AV Procesor: Sestavni del vrhunskega domačega kina

AV Procesor: Sestavni del vrhunskega domačega kina

AV procesor in večkanalni ojačevalec je edina rešitev v situacijah, ko se gradi vrhunski AV sistem. AV sprejemniki so danes z razlogom eden izmed najbolj popularnih elektronskih naprav. Tako zaradi svojega osnovnega namena, kot center večkanalnega hišnega kina, kakor tudi zaradi številnih dodatnih možnosti, npr. WiFi povezljivostjo ali multiroom funkcijo. Težko si prav za prav predstavljamo česar dober, pogosto tudi vrhunski, receiver ne more ponuditi.

Čeprav so kombinacije AV sprejemnikov in ojačevalcev funkcionalno skoraj na enakistopnji, pravzaprav ločevanje procesorja in ojačevalca dviguje zvok na novo raven, ki v stereo reprodukciji predstavlja kombinacija ločenih predpojačevalcev in končnih ojačevalcev. Obstajajo odlični integrirani ojačevalci, vendar je najvišja kakovost reprodukcije rezervirana za ločene komponente. Podobno kot na primer pri fotoaparatih, v vrhunskem razredu sta telo aparata in objektivi ločeni.

Kombinacije ločenih AV procesorjev in večkanalnih ojačevalcev omogočajo vgradnjo najvišje stopnje tehnične kakovosti zvoka v vaš avdio sistem - procesorji imajo vse tisto, kar imajo profesionalna kina, ločeni ojačevalci pa bodo izvlekli maksimum iz izbranih zvočnikov. Razen same kakovosti je tukaj prednost tudi fleksibilnost pri kasnejših nadgradnjah ali širitvi ali dogradnji AV sistem. Kina so zelo kompleksna, fleksibilnost v nadgradnji pa pomaga ohranjati vaš vložek. Pri hišnih kinih, ki so produkt znatnih vlaganj, zvočniki brez izjem zahtevajo vrhunsko kakovost ojačevalcev, kakršna je praviloma prisotna samo v ločenih komponentah. Ko se skozi leta razvijejo novi standardi kakovosti, sprememba procesorja in morebitni dodatni zvočniki (npr. nadgradnja iz 5.1 na 7.1 zvočniški sistem) bodo dovolj, da vaše kino ponovno zasije v referenčnem razredu kakovosti.

 

VRHUNSKI AV PROCESORJI

Marantz AV 8801

Vrhunski AV procesor z 11.2 kanalnim procesiranjem, ki podpira Dolby True HD in DTS Master audio, kot tudi DTS Neo:X. Vhodi in izhodi vključujejo kar 3 HDMI izhode, ki podpirajo 4K ločljivost, Audyssey MultEQ XT32 pa samodejno kalibrira akustične parametre in optimizira zvok sistema. Poglej izdelek Marantz AV 8801.

Marantz AV 7703

Izjemno vsestranski AV7703 strokovno in natančno obdeluje vse vrste večkanalnih avdio formatov v visoki ločljivosti. Ponuja vrhunsko večkanalno kakovost zvoka iz najnovejših formatov, vključno z Dolby Atmos, DTS:X in Auro-3D (na voljo kot plačljiva nadgradnja programske opreme). Ta procesor prinaša tudi dobro znano HEOS multiroom povezljivost, ki omogoča brezžično poslušanje glasbe iz hišnega strežnika ali online glasbe iz tisočih radio postaj in streaming ponudnikov, vse s pomočjo brezplačne HEOS aplikacije. Signal vseh kanalov se obdeluje v HDAM modulih, nato pa potuje do 11.2 RCA ali XLR priključkov za priklop na ojačevalec. AV Procesor Marantz AV7703.

Marantz AV 8802

Izkusite užitek v vrhunskem domačem kinu z Marantz AV8802 mrežnim AV surround procesorjem/pre-amp/tunerjem, ki združuje napredne DSP in DAC tehnologije z ekskluzivnimi Marantz inovacijami, kot so HDAM moduli in Current Feedback. Dolby Atmos ponuja objektno ustvarjanje zvočne slike, ki s pomočjo sprednjih, zadnjih in središčnih, pa tudi stropnih, zvočnikov, omogoča postavljanje zvočnih elementov z neverjetno natančnostjo. Seveda so prisotne tudi vse mrežne in brezžične možnosti povezovanja. Prenos glasbenih vsebin se v Marantz procesorju takega visokega razreda razume. Oglejte si podrobnosti Marantza AV 8802.

Rotel RSP 1582

Čeprav gre za vrhunski AV procesor, Rotelov RSP 1582 pred vsem deluje kot prava avdio naprava. Naprimer, vsebuje celo šest Wolfson 24-bit/192kHz DA pretvornikov, ki delujejo kot 4 ločeni DAC-i za sprednja, središčni in subwoofer kanal, med tem ko sta ostala 2 čipa zadolžena za surround kanale. Takšna gradnja ponuja izjemno kakovost zvoka, ob enem pa tudi najboljšo možnost za glavne kanale. V kino načinu, Texas Instruments Aureus DSP visokih zmogljivosti obavlja nalogo ekvilizatorja. No vsa ta tehnologija ne pomeni nič brez neštetih ur dela Rotelovih inženirjev na izpopolnjevanju elektronike in zvočnih lastnosti. Končni rezultat je AV procesor primeren za najboljše hi-fi sisteme. Poglej procesor Rotel RSP 1582.

Classe Sigma SSP

Sigma SSP je 7.1-kanalni predojačevalec/procesor optimiziran za stereo reprodukcijo, vendar vključuje tudi vrhunsko izvedbo AV funkcij, kot so HDMI priključki, večkanalno procesiranje in ekvalizacijo. Velika izbira priključkov v tem kompaktnem in elegantnem ohišju vključuje asinhroni USB in Ethernet za streaming, ob obveznih optičnih in koaksialnih digitalnih vhodih, XLR in RCA priključke, ter celo phono predojačevalec kot možnost. Napredne avdio možnosti vključujejo tonski nadzor in 9 pasni EQ za vsak kanal, da bi reprodukcija bila optimalna za vsak posnetek in vsak prostor. Poglej podrobnosti procesorja Classe Sigma SSP.

 

PRIPOROČENI VEČKANALNI OJAČEVALCI

Marantz MM 7055

Pet kanalni ojačevalec z močnih 140W na 8 Ohmov na vsak kanal, ultra-wide Current Feedback tehnologijo, ki z lahkoto obdeluje tudi najvišje frekvence na SACD zapisih, torej idealno tudi za vse video formate visoke ločljivosti, kot je Dolby Atmos, DTS Master Audio ali Dolby TrueHD. Rezultat je vrhunska natančnost tonskega in prostorskega ravnotežja, hitrost in dinamika. Vse z RCA in XLR vhodi, DC stikala in sistemski bus za daljinsko upravljanje vklopa in izklopa. Odpri izdelek Marantz MM 7055.

Marantz MM 8077

Sedem kanalni ojačevalec zasnovan za vrhunski užitek v hišnem kinu, s tehnologijo kakršno uporabljajo referenčni Marantz ojačevalci, vključno z Current Feedback diskretnim vezjem za veliko hitrost in širok razpon, kot ga zahtevajo današnji avdio in video formati visoke ločljivosti. Vsi kanali so identično zasnovani, da bi zvočnikom nudili uniformno podporo. Močni izhodni tranzistorji z lahkoto prebavijo vse dinamične udarce, celo z zahtevnimi zvočniki nizke impedance. Oprema je seveda maksimalno fleksibilna in vključuje RCA in XLR vhode, DC stikala in sistemski bus za daljinsko upravljanje vklopa in izklopa. Odpri ojačevalec Marantz MM 8077.

Rotel RMB 1555

Spoštovanja vreden pet kanalni ojačevalec z močjo, po Rotelovi tradiciji konzervativno označeni, 120 W pri 8 Ohmov (z obremenjenimi vsemi kanali). RMB-1555 ima natančnost in nadzor moči v zvoku ne glede ali gre za komaj slišne nianse v zvoku flavte ali v grmenju, ki s seboj nosi bas, ki kakor da prihaja iz središča zemlje. Ta ojačevalec ima velike toroidne transformatorje prilagojene diskretnim izhodnim tranzistorjem, kakršne ni možno najti v AV sprejemnikih. To prinaša temperaturno stabilnost in svobodo kakršno imajo samo brezkompromisne zasnove. Odpri izdelek Rotel RMB 1555.

Rotel RMB 1585

Kot vrh Rotelove ponudbe večkanalnih ojačevalcev, ta pet kanalni ojačevalec prinaša 200 W pri 8 Ohmih na vseh kanalih, merjeno v najzahtevnejših pogojih. Lahko ste prepričani, da bo to dovolj za katere koli zvočnike v sobi katere koli velikosti. Vendar RB-1585 ni samo surova moč - tisto kar ga loči od ostalih je možnost, da v hollywoodskih blackbusterjih začudi enako kot pri igranju nežne akustične glasbe in vokalov. Gre za neposreden rezultat znamenite Rotelove filozofije "Balanced Design Concept", po kateri so vsi sklopi zasnove in izbrane komponente dopolnjujejo v iskanju zvokovne popolnosti. Oglej si ojačevalec Rotel RMB 1585.

Če ste se odločili "sestaviti" vrhunsko domače kino in potrebujete nasvete se brez zadržkov obrnite na nas po emailu na info@sonusart.si, naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem brezplačno svetovali pri izbiri najboljše opreme, glede na vaše lastne potrebe in želje.