TRADE-UP ALI 10% POPUST ZA NAKUP BOWERS & Wilkins Serije 800 D4

Od 1. avgusta do 30 septembra vam v Sonus Artu omogočamo nadgradnjo vaših trenutnih zvočnikov v vrhunske Bowers & Wilkins Serijo 800 D4.

Akcija po principu staro za novo omogoča, da prinesete vaše trenutne zvočnike katere koli znamke, in njihovo trenutno vrednost odštejemo od cene izbranih zvočnikov Serije 800 D4.

V kolikor vas zanima le nakup zvočnikov pa si pridobite 10% popust na zvočnike serije 800 D4.

Modeli zvočnikov, za katere velja nakup staro-za-novo ali 10% popust:

 

Za več informacij o akciji nas pokličite na 0590 47 470 ali pišite na info@sonusart.si

 

ULTIMATIVNO ZVOKOVNO DOŽIVETJE

Serija 800 je veliko več kot le serija zvočnikov. Vsaka nova generacija serije 800 Diamond je mejnik za Bowers & Wilkins in ikona vrhunske tehnologije zvočnikov in reprodukcije zvoka. Z generacijo D4 znova dvigujejo letvico.

Legendarna serija zvočnikov 800 podjetja Bowers & Wilkins je prvič ugledala luč sveta leta 1979. Potem je bil na vrsti 801 Matrix, ki je postal ikona in takrat hitro postal nepogrešljiv del inventarja snemalnih studiev in avdio navdušencev po vsem svetu. Pravzaprav je bila B&W 801 Matrix uporabljena za več kot 80 % vse klasične glasbe, posnete v osemdesetih letih.

Od takrat je Bowers & Wilkins znova in znova premikal meje možnega v konvencionalni zasnovi zvočnikov. Leta 1998 so predstavili serijo Nautilus, ki je temeljila na oblikovalskih načelih školjkastega zvočnika Nautilus – prav tako prava ikona. S tem so postavili tudi temelje za modele, ki smo jih do sedaj videli v seriji 800.

Serija 800 Diamond D4 ni samo najboljša serija zvočnikov na svetu, je tudi najnaprednejša serija zvočnikov, kar jih je bilo kdaj izdelano. V kombinaciji s pravilno postavitvijo ti izjemni zvočniki zagotavljajo kakovost zvoka, ki je z današnjo tehnologijo ni mogoče izboljšati – nekaj, zaradi česar je serija 800 že vrsto let stalni del inventarja v številnih profesionalnih snemalnih studiih po svetu.

Seznam med drugim vključuje legendarne studije Abbey Road v Londonu in studije Georgea Lucasa Skywalker Sound v Kaliforniji, kjer hollywoodska filmska podjetja dodajajo zvok številnim svojim največjim uspešnicam. Boljšega žiga kakovosti težko dobite.

 

 

VIDEO PREDSTAVITEV NOVE 800 SERIJE

 

 

 

THE REVERSE WRAP – OBRNJENA OMARA

B&W je pri vseh modelih v novi seriji izbral "obrnjeno" omarico. Ohranjena je značilno zaobljena omarica, ki zgledno odpravlja notranje odboje. Manjše kot so gladke površine, boljša je difuzija notranjih stoječih valov. Vendar so se odločili to načelo obrniti, tako da zaobljena oblika ni na zadnji strani zvočnika, ampak na sprednji strani.

Zaradi te zasnove je namestitev enot težja, prednosti te oblike pa so, da zrcali obliko glave srednjetonca in visokotonca in ohišju olajša prenos notranje energije ohišja stran od zvočnikov, tako da ne pride do popačenja. Poleg tega je bila omarica zasnovana z uporabo napredne računalniške simulacije, da je bistveno bolj toga in bolj trdna, ko se elementi premikajo. To vam pomaga, da slišite samo elemente zvočnikov in ne zvoka iz škatle. Skratka, B&W je med najboljšimi na svetu, ko gre za izdelavo zvočniških omaric, kjer nič ni prepuščeno naključju.

 

 

MATRIX AND FLOWPORT – KABINET, KI SE GA NE SLIŠI

Edinstvena opornica Matrix v seriji 800 odpravlja tresljaje v stenah ohišja zvočnikov, ki bi sicer lahko obarvali zvok. V generaciji D4 je B&W izboljšal oporo z dodajanjem izjemno stabilnih aluminijastih profilov na številnih kritičnih mestih, vključno z elegantno zgornjo ploščo, prevlečeno z aluminijem in usnjem. B&W se je tudi tokrat odločil za montažo osnovnih elementov neposredno na strukturo Matrix, namesto v zunanjo omarico. To izboljša povezavo med elementi omare in zagotavlja opazno manjšo resonanco tako v omari kot v strukturi Matrix.

Prefinjen okvir Matrix iz prepletenih perforiranih plošč se popolnoma prilega notranjosti omare. Na ta način dobite več stičnih točk, ki podpirajo omaro v vodoravni in navpični smeri. Celice tega skeleta so bile napolnjene z natančno izračunano količino dušilnega materiala, ki izključuje vsako možnost resonance.

Priključek za bas refleks je edinstven B&W Flowport, ki ima majhne vdolbine v ustih. Površina je izdelana po enakih aerodinamičnih načelih kot žogica za golf in zmanjšuje zračni upor, tako da lahko zrak lažje prehaja. Zagotavlja čistejše in globlje nizke tone, ne glede na to, kako glasno igrajo.

 

 

 

THE DIAMOND TWEETER – ŠE VEDNO DRAGULJ

Luksuzni visokotonec serije 800 ima membrano iz čistega diamanta – pravega čudežnega materiala, ki združuje moč in togost. Ta edinstveni element združuje odlično toleranco obremenitve z izjemno svilnato, zračno in nevtralno reprodukcijo, zaradi katere so se svetovni ljubitelji glasbe in hi-fi kritiki brezpogojno predali.

Tako v zvočnem spektru kot v ostalem delovnem območju je diafragma praktično brez vrhov in prelomov, ki so sicer pogosti pri kupolastih elementih, ne glede na to, kako dobro so zgrajeni. Gladko upadanje po 20 kHz je vse, kar se zgodi, dokler končno ne nastopi razpad pri neverjetnih 70 kHz.

 

 

 

FST CONTINUUM BIOMIMETIC SUSPENSION MIDRANGE - SEDAJ ŠE BOLJŠI

V prejšnji generaciji D3 je B&W predstavil revolucionarni material Continuum v svojih edinstvenih srednjetonskih gonilnikih FST brez robov. Material je tkan na poseben način, ki daje velik razpad, t.j. da se neželena resonanca na površini elementa "razbije" in očisti iz zvočnega signala. Na ta način slišite več izvirnega glasbenega signala in občutno manj lastnega zvoka elementa.

V kombinaciji z vzmetenjem FST brez roba bodo diafragme Continuum reproducirale različne frekvence na različnih delih površine. Element se "upogiba" iz uporabljenega tona, namesto da bi se premikal kot bat, kar pomaga enako dobro razporediti vse frekvence v delovnem območju. To pomeni, da vam ni treba nujno sedeti na določenem mestu, da bi lahko optimalno uživali v glasbi.

 

 

Velika novost v generaciji D4 je povsem na novo razvito biomimetično vzmetenje, ki nadomešča tradicionalnega tekstilnega "pajka". Vloga vretena je centriranje zvočne tuljave v magnetni reži in zagotavljanje popolnoma natančnega dušenja gibov diafragm brez zaviranja gibanja, podobno kot amortizerji na avtomobilu. Novo vzmetenje zagotavlja bistveno manjšo kompresijo zraka in obarvanost v primerjavi s prejšnjimi, rezultat pa je doslej nedosegljiva naravnost in preglednost glasov in instrumentov.

Napredni "protiresonančni fazni čep" daje dragocen prispevek, ko gre za blaženje tresljajev in nadzorovanje okvare v diafragmah. Skupaj z izjemno zmogljivim neodim magnetnim sistemom in togim in resonančno mrtvim ohišjem je ta novi srednjetonec najboljši B&W doslej.

 

 

 

VRHUNSKI ZAKLJUČNI SLOJ OHIŠJA IZ PRAVEGA LESA ALI LAKA

Edinstvena oblikovana ohišja serije 800 nimajo vidnih vrzeli ali robov - vse je bilo spojeno z velikim aluminijastim profilom na zadnji strani zvočnika. V generaciji D4 B&W ohranja fantastičen dizajn omarice v visoko poliranem klavirsko črnem laku, satenasto mat belem laku in pristnem palisandru. Poleg tega je uveden nov zaključek iz pravega oreha, tako da imate zdaj skupno štiri ekskluzivne možnosti, da serijo 800 uskladite z vašim dekorjem.

Nova aluminijasta zgornja plošča pomaga utrditi ohišje, vendar je tudi vizualna poslastica s svojo okusno ekskluzivno usnjeno prevleko Connolly, ki zagotavlja neverjetno eleganten prehod na edinstvene ločene visokotonske in srednjetonske glave.

 


  • Akcija velja od 1.8.2023 do 30.9.2023
  • V Akcijo so vključeni modeli B&W 801 D4, 802 D4, 803 D4, 804 D4, 805 D4.
  • Informativna Trade-in cena bo ponujena na podlagi točnega modela zvočnikov in opisa ohranjenosti, dejanska vrednost pa se nato določi ob sklenitvi posla po pregledu stanja in ohranjenosti zvočnikov v Sonus Art salonu. Možna so odstopanja zaradi odstopanj v dejanskem stanju zvočnikov.
  • 10% popust ali nakup staro-za-novo se izključujeta, možno je koristiti le eno ugodnost
  • Za več informacij o akciji nas pokličite na 0590 47 470 ali pišite na info@sonusart.si