Najboljša serija zvočnikov na svetu je sedaj na voljo v popolnoma novem industrijskem dizajnu in z vrsto revolucionarnih tehnologij, ki postavljajo še višje standarde za popolno kakovost zvoka. Kako je mogoče izboljšati najuspešnejšo kultno paleto vrhunskih zvočnikov? To je izziv, ki v zadnjih šestih letih zaseda misli najboljše inžinirje v Southwater Research Establishment (SRE) - domu svetovno znane inženirske ekipe Bowers & Wilkins. Njihova rešitev je združiti nenehno izboljševanje vsake komponente v vsaki zasnovi z inovativno lastniško tehnologijo, ki preoblikuje osnove običajne zvočniških pogonov: novo, edinstveno in revolucionarno biomimetično vzmetenje. [caption id="attachment_14142" align="aligncenter" width="400"] 803 D4 White[/caption] Nova serija 800 Diamond ima sedem modelov, začenši z dvosistemski bookshelf zvočnikom 805 D4. Pridružijo se mu številni trosistemski samostoječi modeli: 804 D4, 803 D4 in 802 D4. Za vodilni model v ponudbi, Bowers & Wilkins z veseljem ponovno predstavlja kultno ime z uvedbo zvočnika 801 D4, ki nadomešča obstoječi model 800 D3. Za uporabo v sistemu za domači kino HTM81 D4 in HTM82 D4 ponujata par visokozmogljivih sredinskih kanalov za dokončanje ponudbe. [caption id="attachment_14140" align="aligncenter" width="400"] 801 D4 Gloss Black[/caption] Vsak nov model v ponudbi združuje na stotine podrobnih izboljšav in več popolnoma novih tehnologij za ustvarjanje najbolj pregledne, podrobne in zvočne serije zvočnikov, ki jih je doslej izdelal Bowers & Wilkins.  

Prefinjen dizajn

Uglajen in eleganten videz omar za zvočnike ter razkošne podrobnosti naredijo to serijo najprestižnejšo serijo 800 Diamond doslej. Prva in najbolj očitna sprememba je dodatek četrte barvne kombinacije. Nova paleta zdaj vključuje zaključke iz Satin Walnut, ki se pridružujejo že uveljavljenim zaključkom Gloss Black, White in Satin Rosenut. Vsak stereo model v seriji ima bistveno nadgrajeno zasnovo omare s popolnoma novim trdim vrhom iz litega aluminija (ki nadomešča prejšnjo leseno različico), da ponudi še večjo trdnost in tako še poveča tišino omare. Profil novega aluminijastega vrha v zaključku "Leather by Connolly" je prav tako v razkošnem slogu - v črni barvi za temne omare (črni in satenski rožnati oreh) in svetlo sivi za svetle omare (bela, satenski oreh). [caption id="attachment_14141" align="aligncenter" width="400"] 802 D4 Satin Walnut[/caption] Vsak model v seriji ima spremenjeno različico kultnega ohišja visokotonca s trdnim ohišjem in z novim, razširjenim sistemom cevi, ki ustvarja še bolj odprt zvok za visoke frekvence. To izjemno trdno ohišje se brez težav upira neželenim resonancam in je izjemno akustične oblike - še posebej v kombinaciji z novim ločevalnim sistemom, ki ga bolj učinkovito izolira od ostalih zvočnikov kot kdaj koli prej. Tako kot prej je visokotonec izdelan iz masivnega aluminija in zdaj uporablja eloksirano obdelavo - temno ali svetlo, odvisno od barve omare.   V ponudbi so tri popolnoma nove oblike omar za zvočnike. Stereo modela 805 D4 in 804 D4 sta prejela zasnovo ohišja z "obratno ovojnico", ki je bila prvič predstavljena leta 2015 za večje zvočnike v seriji. Ta nova oblika zmanjšuje profil sprednje pregrade vsake omare in dramatično povečuje splošno moč celotnega sistema. [caption id="attachment_14143" align="aligncenter" width="400"] 804 D4 Gloss Black[/caption] 804 D4 nadgrajuje potencial nove konfiguracije z dodajanjem odprtine navzdol z vgrajenim aluminijastim stojalom - podobno obliki, ki jo uporabljajo večji samostojni zvočniki. Skupaj z 805 D4 in 804 D4, popolnoma nov HTM82 D4 sredinski zvočnik prevzame obliko omare "bratov" - z obrnjenim ohišjem za vrhunske zvočne in mehanske lastnosti. [caption id="attachment_14134" align="aligncenter" width="625"] HTM82 D4 White[/caption]

Nove tehnologije

Continuum Cone, FST& Biomimetična suspenzija

Rezultat osmih let raziskav je kompozitni Continuum stožec, ki se uporablja za srednje in srednje / nizke tone, že znan po svoji odprti, pregledni in nevtralni izvedbi. Ko se uporablja kot pogon srednjega razreda v samostojnih črno-belih zvočnikih, je vedno v kombinaciji s tehnologijo srednjega razreda FST (pretvornik s fiksnim vzmetenjem), ki previdno preprečuje obarvanje, ki ga lahko vnese tradicionalno stožčasto okolje. Bowers & Wilkins združuje dvojne prednosti Continuum in FST s popolnoma novim napredkom, ki preoblikuje še en ključni element običajnega delovanja pogonske enote: "pajka" iz tkanine. V desetletjih nenehnega razvoja na skoraj vseh področjih oblikovanja zvočnikov je tkaninski pajek - ključni element vzmetenja katere koli običajne pogonske enote zvočnikov - do danes ostal v veliki meri nespremenjen. Popolnoma novo, sestavljeno biomimetično vzmetenje nadomešča običajnega "pajka" z minimalističnim kompozitnim sistemom vzmetenja, ki revolucionira delovanje stožcev srednjega razreda z močno zmanjšanjem nezaželenega zračnega tlaka (ali zvoka), ki ga lahko ustvari navaden pajek iz tkanine, odpravljajo njegove nepredvidljive, nelinearne učinke . Rezultat je transparentnost in realizem brez primere.

Ločena visokotonec in glava zvočnika

Bowers & Wilkins združuje vse prednosti tehnologij Continuum Zone, FST in Biomimetic Suspension za izboljšanje zmogljivosti s skrbno ločitvijo celotnega sklopa srednjih tonov od preostalega ohišja. V vseh tristranskih modelih imajo srednjetonske enote zelo trdno aluminijasto ohišje z dušilci TMD (Tuned Mass Dampers), ki odstranijo vse resonance. Te pogonske enote in motorni sistemi so nato izolirani z vzmetnimi ločilnimi nosilci, ki dodatno omejujejo pretok vibracij v sklop. Navsezadnje imajo modeli 803 D4, 802 D4 in 801 D4 masivno, trdno ohišje glave turbine iz aluminija za svoje srednjetonske pogone, kar zagotavlja ne le izjemno zvočno obliko, ampak tudi boljšo izolacijo, saj je sklop glave ločen od spodnjega dela bas ohišja. HTM81 D4 in HTM82 D4 uvajata nov in podoben koncept, vendar v svojih omarah: vsak osrednji model ima zdaj notranje aluminijasto ohišje, ki zagotavlja trdno, dobro izolirano ohišje pogonskega sklopa srednjega razreda in njegov ločevalni mehanizem. [caption id="attachment_14135" align="aligncenter" width="625"] HTM81 D4 Gloss Black[/caption] Trdni visokotonec Za zmanjšanje neželenega prenosa resonance pri katerem koli modelu visokotoncev Diamond Dome je potrebno izjemno trdno ohišje. Nova serija 800 Diamond je spremenjena različica kultnega, trdnega ohišja visokotonca: še naprej se izdeluje iz masivnega aluminija, zdaj pa ima podolgovato obliko (dolžino skoraj 30 cm) z daljšim sistemom polnjenja notranjih cevi. Novi sklop trdnega visokotonca je zdaj ločen od telesa ali glave zvočnika (odvisno od modela) na dveh mestih namesto na enem, kar bistveno izboljša prostornost in odprtost. Hkrati je bil sklop visokotonca preoblikovan, da je pogonski enoti omogočil učinkovitejše "dihanje" brez izgube zmogljivosti. Rezultat je znatno zmanjšanje resonančne frekvence za kupolo visokotonca.

Obrnjeno ohišje in Matrix

  Matrix je že več kot 30 let jedro tehnologije Bowers & Wilkins in se ves čas nenehno razvija. Notranja struktura prepletenih plošč znotraj zvočnika pritrdi zvočnik v vseh smereh, Matrix pa omare za zvočnike ohranja trdne, inertne in tihe. 805 D4 in 804 D4 imata zdaj ohišje zvočnikov, obrnjeno nazaj, ki je bilo prej rezervirano za večje samostojne modele serije 800 Diamond. Vsak model ima zdaj v notranjosti omare trdno aluminijasto ploščo, ki ščiti njeno pregrado pred neželenimi resonancami. Oba modela imata tudi nadgradnjo nosilcev Matrix z debelejšimi ploščami iz masivnega vezanega lesa namesto prej uporabljenega materiala MDF. [caption id="attachment_14147" align="aligncenter" width="625"] 805 D4 Satin Rosenut[/caption]   Vsak stereo model nove 800 serije ima tudi novo konico iz litega aluminija, ki nadomešča prejšnjo leseno zasnovo in drastično poveča moč ohišja zvočnikov. Kot prej so pogonske enote nameščene v trdnih aluminijastih podložkah, nameščenih na predalu za zvočnike, medtem ko so križne enote nameščene na enako trdnih aluminijastih konicah, ki segajo od zadnjega dela omare. Končno, 801 D4 vnese jekleno ploščo v svoj osnovni prostor okoli odprtine - spet za dodajanje trdnosti ohišju in dodatno dušenje.

Aluminijasta podlaga

804 D4 se zdaj pridružuje drugim samostojnim zvočnikom serije 800 Diamond, saj ponuja nizkotonski priključek Flowport, ki se pojavi na novem in trdnejšem aluminijastem stojalu skupaj z jekleno blažilno ploščo, zasnovano tako, da ponuja trdne temelje za nadzor neželenih resonanc. 804 D4 ima tudi nadgrajene konice in podlago: ogromne konice M12, ki so bolj stabilne in močnejše od prejšnje zasnove M6. Modeli 803 D4, 802 D4 in 801 D4 uporabljajo isto tehnologijo Flowport, trdno aluminijasto podlago in dušenje jekla, vendar ohranijo konfiguracijo kolesa in konic, predstavljeno leta 2015, zaradi česar je vsak model izjemno enostaven za navigacijo do popolnega položaja poslušanja iz katerega koli dizajna. model. Aerofoil stožec Kot rezultat naprednega računalniškega modeliranja je stožec Aerofoil sestavljen basovski stožec različnih debelin, zasnovan tako, da zagotavlja največjo togost, kjer je to najbolj potrebno, hkrati pa ohranja majhno težo - zahvaljujoč premazu iz ogljikovih vlaken in lahki sintaktični peni. S prenovljenimi in optimiziranimi sistemi motorjev vsak samostojni zvočnik serije 800 Diamond zdaj združuje svoje stožce Aerofoil z novim vtičem proti resonanci, ki nežno zategne zvočno tuljavo in zmanjša popačenje, ko se stožec premika po svojem območju delovanja, kar zagotavlja še čistejši bas. Vse te izboljšave in napredki skupaj zagotavljajo zmogljivost brez primere. Nova serija 800 Diamond, ki je globalno na voljo od 1. septembra, je najboljša serija zvočnikov, ki jih je Bowers & Wilkins kdaj ustvaril.