Chord Company - Najboljši kabli za vrhunski zvok!

Chord Company - Najboljši kabli za vrhunski zvok!

Chord Company je podjetje, ki že več kot trideset let išče formulo idealnih avdio kablov in je v tem eno izmed najuspešnejših. V angleškem mestu v bližini Stonehengea je podjetje leta 1985 ustanovila Sally Kennedy, v zasledovanju glasbe in hi-fi avdio sistemov. Ni naključje, da je vsak zaposleni v Chordu glasbenik ali ljubitelj glasbe.

Kot pravijo v Chordu, glasba je več kot le zvok, je nekaj od česar se vam bo koža naježila ali pa boste enostavno zaprli oči in se prepustili melodiji.

Zadnje generacije CD predvajalnikov, DA pretvornikov in različnih vrst predvajalnikov dosegajo glasbene standarde, ki so v preteklih letih bili dosegljivi samo v najdražjih high-end napravah. Chord je na ta izziv odgovoril s celotno ponudbo Tuned ARAY kablov.

 

Kaj pa zaščita proti visoko frekvenčnim motnjam, ki je skoraj da "zaščitni znak" Chordov?

S pojavom digitalnega avdia, kasneje pa tudi drugih brezžičnih naprav, switching napajanja, je stopnja elektromagnetnega sevanja v naših domovih znatno zrasla. Dobro zasnovana zaščita proti elektromagnetnim motnjam (EMI ali RFI) na kablih pozitivno vpliva na muzikaličnost reprodukcije, ki je bolj koherentna. Chord uporablja tehnologijo zaščite od motenj na svojih interkonekcijskih kablih od leta 1998, za tem so jo dodali na zvočniških kablih, od leta 2003 pa jo uporabljajo na vseh kablih v svoji ponudbi. Izboljšave pa se niso ustavile s tem, zasnova kablov je mešanica pridobljenih izkušenj, tehničnega znanja, dobrega načrtovanja in izjemnih odkritij.

Tehnologija Tuned AWAY je sestavljena iz radikalne ideje in številnih testiranj. V osnovi razvita za kable Chord Sarum, je zmožna prenesti signal z izjemno stopnjo natančnosti, stopnja koherence pa je bila daleč pred vsemi dotedanjimi interkonekti. Z takšnim uspehom je bil nadaljnji razvoj te tehnologije logičen korak, z namenom uporabe tudi v cenovno dostopnejših kablih (ARAY), ob enem pa tudi v želji maksimalne izboljšave tehnologije (Super ARAY) za najboljše nove Sarum in ChordMusic interkonekte.

Chord je pred kratkim predstavil nekaj novih modelov kablov, ki vključujejo vse najnovejše tehnologije. Izpostavljamo najpomembnejše:

chord-c-screen

C-line interkonekt in C-screen zvočniški kabel

C-line je kabel primeren za CD predvajalnike, mrežne predvajalnike, Blu-Ray predvajalnike, Tunerje, medijske predvajalnike, AV sprejemnike ali gramofone opremljene s phono predojačevalcem. Geometrija vodnikov temelji na ARAY tehnologiji, pozlačeni priključki so posebej prilagojeni za zanesljiv prenos na vse vrste naprav.

C-screen zvočniški kabel je odlična izbira za vstopne avdio sisteme. Vodila so Leyline OFC brez kositra in z zaščito od RFI.

Clearway

Clearway analogue interkonekt temelji na ARAY tehnologiji, OFC vodilu visoke kakovosti izoliranega z FEP dielektrikom in mehansko pridušen s posebnim PVC-jem. RFI ščit je narejen iz dvojne plasti folije.

chord-clearway-award

Priključki so Chord VEE 3 RCA, vključno s PTFE izolacijo med kontakti. VEE 3 RCA so konektorji z majhno maso in posrebrenimi kontakti.

chord-clearway-rca

Clearway zvočniški kabel, ki je že prejemnik številnih nagrad, temelji na zelo priljubljenem predhodniku Carnival Silver Screen. FEP izolacija ima enake odlične lastnosti kot teflon (PTFE). Izolacija lahko prinese obarvanje zvoka, FEP izolacija na kablu Clearway omogoča izjemno nizko obarvanje, prisoten pa je tudi dvojni sloj zaščite proti RFI. Odličen kabel glede na ceno, primeren celo za večje dolžine kabla.

Shawline

Shawline Analogue RCA je napreden, ročno izdelan kabel s Tuned ARAY tehnologijo, ki glasbeni signal prenaša z visoko stopnjo koherence in detajlov. Posrebreni vodnik uporablja PTFE izolacijo in RFI zaščito od kompozitnega materiala, ki bazira na ogljikovih vlaknih, opremljen pa je s Chord VEE 3 posrebrenimi kontakti.

chord-shawline-rca

Shawline zvočniški kabel vsebuje posrebrena vodila v PTFE izolaciji, kot jih je vseboval njegov hvaljeni predhodnik, model Rumour. PVC ovoj mehansko priduši prostor med vodniki, preden se okoli njih namesti RFI ščit. Zunanji ovoj je ravno tako PVC, prozoren, ter ponuja dodatno mehansko pridušitev.