Denon predstavlja inovativen 13.2 kanalni ojačevalec AVC-X8500H

Denon predstavlja inovativen 13.2 kanalni ojačevalec AVC-X8500H

Po dolgem času je vodilni AVR proizvajalec Denon ustvaril povsem nov AV ojačevalec. Model Denon AVC-X8500H je prvi pravi 13.2 kanalni AV ojačevalec s podporo za Amazon Alexa, Dolby Atmos, DTS:X, Auro 3D, kot tudi druge najnovejše video formate. Ojačevalec ponuja neprimerljivo kakovost zvoka in avdio performans s 13 kanalnega vgrajenega ojačanja da bi se omogočil vrhunski 3D surround zvok brez zunanjega ojačanja.

Glavni brand manager v Denonu Richard Velazquez je povedal, da pri Denonu veliko vlagajo v tehnologijo prihodnosti, da bi svojim uporabnikom lahko ponudili vrhunske inovacije. »Vse več ljubiteljev domačega kina integrira objektno-orientiran zvok v svoje naprave, mi smo pa uspeli zaznati potrebo, ki jim manjka in dizajnirati prvi pravi 13.2 kanalni AVR v industriji, ki vsebuje formate kot so Dolby Atmos, DTS:X in Auro 3D«. Povedal je tudi, da je ob monolitnem dizajnu in custom-made tranzistorjih ter kompatibilnosti s skoraj da vsemi naprednimi AV formati, je Denon AVC-X8500H izjemno enostaven za postavitev. Lastniki lahko uporabljajo glasovne ukaze s pomočjo Alexa Smart Home SKill funkcije za upravljanje z enoto, da se lahko izkoristi celotna avdio integracija in doživi prihodnost domačega kina.

Ta ojačevalec je en izmed najbolj modernih, tehnološko naprednih in zmogljivih AV ojačevalcev vseh časov v skoraj da 110 let dolgem obstoju podjetja Denon. Ročno narejeno v malih serijah na Japonskem, 13.2 ojačevalec vsebuje prilagojene DHCT (Denon HIgh Current Tranzistors) – diskretne monolitne ojačevalce s 150W na kanal kar omogoča vrhunski surround zvok iz objektno orientiranih formatov kot sta Dolby Atmos ali DTS:X brez zunanjega ojačanja.

denon-avc-x8500-02

 

Ojačevalec podpira tudi Auro 3D surround dekodiranje zvoka vse do 13.2 kanalov. Auro 3D bo omogočen s prihodnjimi posodobitvami brez doplačil.

Denon AVC-X8500H bo središče brezžične glasbene mreže po celi hiši in ponuja polno brezžično povezljivost preko WiFI-ja in Bluetootha, streaming usluge ob Apple AirPlay in brezžični multiroom avdio tehnologiji. Uporabniki lahko raziskujejo, pregledujejo in reproducirajo glasbo v vsakem prostoru iz različnih virov, tudi DSD formate visoke resolucije (2,8 in 5,6 MHz), FLAC, ALAC in WAV datoteke.

Opremljen je z Amazon Alexa Smart Home Skill, uporabniki lahko uporabljajo glasovne ukaze na povezano Amazon Alexa napravo in naravno kontrolira različne funkcije kot so vklop/izklop, glasnost, reprodukcija/pavza ter reprodukcija podprtih streaming uslug. Upravljanje s pomočjo Amazon Alexa bo dostopno od pomladi 2018, ampak bo ta dostopnost odvisna od države do države.

Ojačevalec prihaja opremljen z veliko funkcijami za ponujanje izboljšanih možnosti kontrole in kompatibilnosti s prilagojenimi integriranimi rešitvami. Serijski priključek RS-232C je dostopen za neposredno povezljivost z zunanjimi sistemi pametnih hiš in upravljalno opremo, infrardeči daljinski upravljalnik na zadnji plošči omogoča kompatibilnost daljinskega upravljalnika z drugimi komponentami v vašem sistemu domačega kina.

denon-avc-x8500-03

HDMI diagnostika, ki jo je Denon vpeljal, bo pomagala odpraviti težave z napravami vezanimi preko HDMI za avdio in video inštalacijo z uporabo samo sprednje plošče naprave skupaj z Denon vodnikom za reševanje težav.

Predstavljajoč prihodnost domačega kina, Denon AVC-X8500H vsebuje tudi napredne video funkcije in jen popolnoma kompatibilen z najnovejšo HDMI povezljivostjo in HDCP 2.2 specifikacijami na vseh 8 HDMI vhodov in 3 HDMI izhodi.

Ojačevalec vsebuje Auddyssey MultiEQ XT32 akustičko korekcijo. MultiEQ lahko analizira izhod vsakega zvočnika na največ 8 meritvenih mest in generira natančne digitalne filtre ki optimizirajo vsak kanal zaradi točnosti frekvence. Ob dodatkih Auddyssey Dynamic Volume in Dynamic EQ, uporabniki bodo imeli maksimalno kontrolo, da bi optimizirali zvok za največjo možno vernost naravnem zvoku.

AV SPrejemnik Denon AVC-X8500H bo na voljo v prvem četrtletju 2018 v črni ali srebrni barvi.