Dynaudio Confidence – novo doživetje high-end poslušanja glasbe!

Dynaudio Confidence – novo doživetje high-end poslušanja glasbe!

Nova, izboljšana Dynaudio Confidence serija vsebuje popolnoma nove tehnologije, ki so v celoti zasnovane, dizajnirane in dodelane v Dynaudio Labs na Danskem – sestavljajo jo štirje modeli zvočnikov, izdelanih da bi postregli z vrhunsko čistimi zmogljivostim. Zvočnik na stojalu - Confidence 20, v kombinaciji s samostoječimi zvočniki -modeli Confidence 30, 50 in 60, enostavno povedano ponujajo najboljše kar Dynaudio lahko ponudi.

Nova serija dviguje zmogljivosti pasivne zvočniške tehnologije na popolnoma nov nivo. Dynaudio dizajnira in izdeluje zvočnike več kot 40 let, njihovi inženirji pa so uporabili vse svoje izkušnje, da bi približali nove tehnologije vsem ter jih dodatno oplemenitili – vse od vrha z novo Esotar3 visokotonsko enoto.

V tej seriji so tudi premierno predstavljene DCC leče – glavna značilnost sedaj že legendarne Dynaudio Directivity Control zvočne tehnologije. Woofer-ji v zvočnikih vsebujejo novi Neo Tac dizajn (izdelan iz znanega Dynaudio MSP materiala – magnezij silicij polimer), svojo premiero v tej seriji imajo tudi kompozitna Compex pregrada in srednjetonska enota z odličnim Horizon surround zvokom.

confidence_vijest_2

 

Nova Esotar3 visokotonska enota

Esotar3 je vrhunec dizajna Dynaudio soft-dome visokotonskih enot. Predstavlja evolucijo znane Esotar2 enote, ki se nahaja v novi Contour in prejšnji Dynaudio Confidence seriji. Vsebuje (in izboljšuje) vrhunsko tehnologijo optimizacije pretoka zvoka, ki se nahaja v nagrajevani enoti Esotar Forty.

Zadnja komora Esotar3 visokotonske enote je znatno večja, kar omogoča zmanjšanje resonanc, dušenje je dodatno optimizirano, na enoti je tudi močan neodim magnet za večjo občutljivost in kontrolo. Učinek? Višja ločljivost detajlov, izboljšana jasnost in še boljša dinamika. Enostavno povedano, to je najboljša visokotonska enota, ki jo je Dynaudio kdajkoli naredil.

Znotraj se nahaja posebna nova komponenta – Hexis. To je mala notranja kupola, ki zamenjuje prstan Esotar2 enote, za še večjo kontrolo nad resonancami, medtem ko istočasno omogoča glajenje frekvenčnega odziva.

confidence_vijest_3

 

DDC leče

Prejšnja generacija talnih zvočnikov Dynaudio Confidence je imela dvojne visoko tonske enote in neverjetno zahtevno kretnico, da bi se formirala zvočna moč, ki zmanjšuje refleksije od tal in stropov. Navedene komponente delujejo skupaj z drugimi komponentami zvočnika – kot del sestave imenovane DCC (Dynaudio Directivity Control).

Dynaudio Labs je ustvaril naslednjo generacijo DCC platforme za novo serijo Dynaudio Confidence. Najnovejši DCC zvočniki potrebujejo le eno visoko tonsko enoto in veliko bolj enostavno kretnico, zahvaljujoč DCC lečami. To je kompliciran, natančno oblikovan aluminijasti valovod, ki ojača vertikalno zvočno sliko, ob ohranjanju širše horizontalne disperzije kot prej.

DCC leče delajo skupaj z Esotar3 enoto in zvočniškimi srednje in bas enotami, da se zelo zmanjšajo refleksije ter fokusira stereo slika na pozicijo poslušanja.

confidence_vijest_4

 

NeoTec wooferji

Novi woofer-ji v Dynaudio Confidence seriji uporabljajo neodim magnete za večjo moč, bolj fin zvok in izboljšan dinamični razpon. Nove enote imajo popolnoma nova glasovna navitja, ki uporabljajo do treh slojev steklenih vlaken za optimalno trdnost. Pametna uporaba aluminija ali bakra v navitjih na različnih modelih zagotavlja premično maso, primerno za vsako enoto posebej.

In seveda, vsi uporabljajo slavni Dynaudio material MSP (magnezij silicij polimer) – tako kot vsi woofer-ji izdelani v podjetju od leta 1977.

Compex pregrada

Izdelana je iz naprednega kompozitnega materiala (Compex), ki ne samo da je zelo lahek, ampak je tudi zelo močan in trden, ter zadušen - absorbira slabe resonance. Dvignite in jo primite – in slišali boste, da je »akustično mrtva«, natanko tako kot bi morala biti.

Zvočniške enote so vstavljene okrog pregrade s tesnili. Na zadnji strani imajo montažno ploščo iz legure ki ima na sebi vijake, kar pomeni da so woofer-ji trdno povezani, visoko in srednjetonske enote pa so čim bolj narazen, da bi se izognili vibracijam.

Compex pregrada je razvita in obdelana tako, da bi delovala kot del DCC leče,  skupaj z enotam in kretnico dovršeno pristaja na DCC platformo. Zakaj kompozit? Material uporabljen v prejšnji seriji med izdelavo pregrade ne bi prenesel natančnih kotov, krivulje in robov, ki jih zahteva nova DCC tehnologija. Compex lahko. K temu, lahko se ga dizajnira s posebnimi akustičnimi lastnostmi in se ne bo spremenil s časom – kar pomeni tudi minimalno servisiranje.

confidence_vijest_5

 

Novsrednje tonska enota s Horizon surround sistemom

Nova Dynaudio Confidence srednjetonska enota iz MSP materiala predstavlja velik odmik od predhodnega dizajna karakterističnega za Dynaudio. Ima radikalen surround dizajn, ki spremlja konusno obliko vse do roba enote. S tem se zmanjšuje resonančni način dela in učinkovito poveča prostor za reprodukcijo in izboljšanje izvedbe. Nahaja se v ravnini s pregrado za zmanjšanje difrakcij od diafragme in bližnje visokotonske enote.

Kar se tiče »košare« zvočnika, dobila je nov lažji organski dizajn, ki povečuje pretok zraka, vzdržuje stabilnost in čvrstost ter istočasno zmanjšuje težo, a ne žrtvuje samo izvedbo.

confidence_vijest_6

 

Izboljšani dizajn škatle

Zvočniška škatla v obliki naboja iz serije Confidence 2018 je preslikana iz nove Dynaudio Contour linije, ter ima zaobljeno obliko vse do zadnje strani. WBT Nextgen terminali so vgrajeni v podnožje, inovativni dizajn bas-reflex priključka je izvedenka iz slavne Consequence Edition Ultimate Edition serije, je skrit in obrnjen navzdol.

Ravno zaradi tega se lahko zelo zmanjša vhodni hrup, poveča izhod in zniža frekvenca nastavitve. Rezultat je čist, močen in natančen odziv basa brez zvočnih artefaktov, celo pri visokih glasnostih. Inovativni podstavek z dvojno površino drži vse na mestu, ne glede na talni material, ter je nastavljiv brez potreb po orodju in brez obračanja zvočnika »na glavo«.

Vsi zvočniki iz nove Dynaudio Confidence serije so dostopni v kar nekaj barvah: Midnight high-gloss, Smoke high-gloss, Raven wood high-gloss, Ruby wood high-gloss in Blonde wood high-gloss, v Sonus Artu sta za preizkus na voljo modela 20 in 30.

confidence_vijest_7