Dynaudio Contour prenovljena serija

Dynaudio Contour prenovljena serija

Na high-end showu v Munchenu je Dynaudio predstavil popolnoma novo Dynaudio Contour serijo zvočnikov, serijo, ki morda najbolje ponazarja tisto, kar Dynaudio zares je. Dynaudio je želel narediti "nekaj drugačnega", a obdržati "Dynaudio DNA". Nova serija ni MkII, to so povsem na novo premišljeni, redizajnirani in rekonstruirani zvočniki, ki zares ponujajo do sedaj ne videno kvaliteto v tej klasi. Serijo sestavljajo štirje modeli visokih zmogljivosti, kompaktni 20, srednji samostoječi 40, veliki samostoječi 60 in centralni 25C namenjen Contour kompletom za domači kino.

 

2016 Dynaudio Contour Series

 

Vsi zvočniki so zasnovani in narejeni v novem in razširjenem Dynaudio state-of-the-art razvojnem in proizvodnem centru. V proizvodnji se uporablja vodilna tehnologija in proizvodni postopki, ampak ostaja tudi veliko prostora za tradicionalno rokodelstvo pri izdelavi nekih delov.

 

nova Contour serija 1

 

Kakor koli, namen vseh inovacij, ki novo generacijo Contourjev vodijo v prihodnost je evolucija tega pravega klasika med zvočniki.

Novosti v seriji Dynaudio Contour:

  • Nove zvočniške enote z optimiziranim simetričnim obnašanjem v gibanju membran s pomočjo metode končnih elementov, da bi se dosegle vrhunske lastnosti.
  • Nove Dynaudio MSP membrane z variabilno debelino in optimizirano geometrijo, ki izboljšuje mehanično stabilnost in način, kako enota širi zvok v prostor.
  • Nova aluminijasta navitja izjemno majhne mase, ki zadržujejo možnost prevajanja velikih tokov in učinkovito odvajajo toploto.
  • Skrbno izbrani novi elementi v kretnici in izboljšano notranje ožičenje.
  • Obsežno utrjevanje kabineta, ki je narejen iz večslojnega zakrivljenega materiala povezanega s sprednjo ploščo iz polnega aluminija, ki močno zmanjšuje nezaželene resonančne vibracije.

 

Contour 20 u prvom planu

 

Rezultat je napredek v prikazovanju zvočnega odra, z boljšimi konturami izvajalcev, bolj definiranim in bolj globokim basom, ter veliko večjim dinamičnim obsegom.

Novi bas in srednjetonec sta toliko dobra, da za partnerja rabita vrhunski visokotonec. Na koncu je Dynaudio prišel do zaključka, da nič, razen legendarnega Esotar2, ni dovolj dobro za novi Contour. Novi Contour je tako do sedaj najbolj ugoden zvočnik z zares vrhunskim Dynaudio visokotoncem, to pa se vsekakor sliši.

Estetsko, Dynaudio ponuja bolj umirjen, a še vedno moderen dizajn. Natančno izdelana sprednja plošča iz aluminija se odlično ujema z že znano Dynaudio tradicijo izdelave visokokakovostnih kabinetov.

 

nova Contour serija 2

 

Novi Dynaudio Contour prihaja v treh elegantnih zaključnih slojih, mat bela, črna ter oreh, po posebnem naročilu pa Rosewood in Bubinga v visokem siju.

MIchael Bowadt iz Dynaudia je o zvočnih lastnostih novih Contourjev povedal: "Težko je kazati s prstom na eno stvar in reči to je tisto, kar je prineslo največji napredek, ali je to zvočniška enota, ohišje? Vsi elementi v tej kombinaciji so tisto, kar je omogočilo tako opazen napredek. Verjamem, da smo dosegli naš cilj, obdržali smo fantastično srednjetonsko in izboljšali visokotonsko področje, istočasno pa dobili tisti dinamičen bas, ki smo ga iskali. Vse skupaj prinaša zelo izboljšan zvočnik, ki prenaša občutno več moči kot prejšnja generacija Contoura".

 

Contour 20 na prezentaciji

 

Na predstavitvi smo poslušali najmanjši, Dynaudio Contour 20, majhen zvočnik za na podstavek - v sobi veliki 300 kvadratnih metrov! Navdušeni smo, malček združuje zavidljivo naravnost in čistost ob presenetljivi teži in dinamiki v basu, sploh v tako ogromnem prostoru. Serija Contour ima zdaj vgrajen najboljši Dynaudio Esotar2 visokotonec, pa tudi bas enota je resnično izboljšana - v košari, membrani, navitju in spiderju. Prepričani smo, da bo tak Contour zelo privlačen vsem ljubiteljem high-enda, ki živijo v manjših prostorih.

 

Contour povijest Pregled razvoja serije Contour predstavljen s šestimi znanimi modeli.