Dynaudio Contour S 1.4 LE

Dynaudio Contour S 1.4 LE

POSODOBITEV: Na voljo je nova generacija Contour zvočnikov, ki so na voljo tukaj - Dynaudio Contour zvočniki.

Dynaudiov majhen zvočnik Contour 1.4 LE je eden izmed najbolj znanih "bookshelf" zvočnikov v zgodovini avdia. Konec osemdesetih je Dynaudio ustvaril Contour serijo, s katero je prikazoval najnovejše tehnologije širokemu krogu zahtevnih poslušalcev glasbe - tistim, ki potrebujejo vse to v čim manjšem ohišju.  Contour 1 je tako postal eden izmed meril vrednosti za majhne zvočnike.

 

Contour 1.4 LE side Contour S 1.4 LE v črni piano barvi

Kako dobro mu je to uspelo govori podatek, da je prva verzija v proizvodnji bila nespremenjena celih 15 let. Osnova zgradbe Contour serije je "rock solid" ohišje, trdno kot da je izklesano iz enega kosa lesa, ter zvočne enote odličnih lastnosti, ki so osnova za uporabo enostavnih kretnic z mehkimi rezi. Shoebox videz je bil prisoten do modela 1.3, med tem ko je model 1.4 zakorakal v drugo smer s sodobno zasnovo in zgradbo ohišja.

Contour 1.3 Legendarni Dynaudio Contour 1.3 SE, na videz in po merah skoraj enak prvemu Contour 1

Najnovejši model Dynaudio Contour S 1.4 v LE izvedbi še vedno zveni veliko močneje kot nakazuje velikost njegovega ohišja, ob enem pa ponuja visoko stopnjo prefinjenosti in odlično tonsko ravnotežje.

Contour 1.4 LE mocca pair Contour 1.4 LE mocca pair

Contour S 1.4 LE je na voljo v večih izjemnih barvah, piano lakirani Bubinga, Mocca in črni ter oljni oreh. Lite košare bas enot so mat črne barve, ravno tako kot sprednja plošča. Na odličnem gloss črnem modelu se nahaja sprednja plošča iz inoxa, ki daje odličen kontrast v primerjavi s črnim svetlečim ohišjem.

 

Contour 1.4 LE black par Contour 1.4 LE black par

Seveda se Contour S 1.4 LE ne kupuje zato, ker je izjemno lep, temveč je Contour LE tudi tehnično dovršen in zasnovan. Mehek visokotonec s Precision Coatingom nudijo mehke in bogate visoke tone, notranje ožičenje je novo OFC, kretnica uporablja posebne keramične upornike in še boljše kondenzatorje, vse skupaj pa jamči izjemno čisto reprodukcijo. Za bas enote se v Contour seriji uporablja najboljša Dynaudiova tehnologije, MSP membrane, izjemno lahke ovojnice iz aluminijaste žice na kaptonski podlagi, ter trdne nizko resonančne ulite aluminijaste košare.

Contour 1.4 LE stojala Contour 1.4 LE stojala

Ena izmed unikatnih lastnosti Contour serije je njihova zasnova, izjemno trdno in togo ohišje ima precej napredno sprednjo ploščo. Sestavljena je iz treh slojev, vključno z slojem materiala, ki duši vibracije in debelo kovinsko ploščo. Takšna zasnova učinkovito zmanjšuje resonanco ohišja in omogoča vrhunske zmogljivosti, vse do najvišje stopnje glasnosti. Visokotonec je nameščen pod bas enoto, da bi se zagotovilo idealno časovno usklajevanje obeh zvočnih enot na kraju poslušanja. Za najboljši zvok se priporoča posebej prilagojena stojala, model Stand 6, s posebno ploščo za postavitev S 1.4 modela. Stand 6 je trdna, nizko resonančna podlaga, ki se oblikovno popolnoma prilagaja obliki in velikosti modela Contour S 1.4 LE.

Contour 1.4 LE portret Contour 1.4 LE portret

Contour S 1.4 LE lahko poslušate v Sonus Art trgovini v BTC Ljubljana, pritličje Kristalne palače.

 

Contour 1.4 LE mocca finish

Detajl Mocca piano zaključnega sloja

Contour 1.4 LE bubinga finish

Detajl Bubinga piano zaključnega sloja