Dynaudio Contour i serija – popolna pozornost do detajlov

Dynaudio Contour i serija – popolna pozornost do detajlov

Legendarna serija zvočnikov Contour iz znane danske HiFi znamke Dynaudio je bila posodobljena - sedaj vključuje nov visokotonec Esotar, izboljšane bas enote in še veliko več.

Večkrat nagrajena serija zvočnikov Contour iz leta 2016 je bila nadgrajena in se imenuje Dynaudio Contour i. Serija je v celoti preoblikovana in opremljena z napredno akustično tehnologijo, vzeto iz kultne serije zvočnikov Confidence.

Otto Jørgensen, vodja izdelkov v Dynaudio, je dejal, da serija ni bila posodobljena, ker bi morali, ampak zato, ker so želeli: "Nekaj ​​takega se zgodi, ko naše inženirje pustiš same z zvočniki - nemogoče jih je ne izboljšati. Med ustvarjanjem serije Confidence smo pridobili veliko znanja, to znanje smo morali prenesti tudi na Contour serijo. Rezultat smo popolnoma navdušujoči. "

 

Kaj je novega?

Povsem nov visokotonec Esotar 2i na vseh modelih odlikuje briljantna notranja kupola Hexis, ki se uspešno bori proti neželenim resonancam, pa tudi nova, večja zadnja komora. Skupaj zmanjšujejo popačenost in dajejo enakomernejši odziv.

 

2-esotar-i

Tudi wooferji na novih modelih Contour 20i, 30i in 25Ci imajo posodobljen Nomex - enako konstrukcijsko zasnovo, ki krasi Contour iz leta 2016.

3-woofer

Zvočnik 60i ima nove bas enote z večjim magnetnim sistemom, drugačno zasnovo tuljav - narejene so iz steklenih vlaken, materiala, ki je bil prvič uporabljen pri oblikovanju serije Confidence, in nizkotonskega zvočnika Sub 6. To prinaša še močnejše bas pri večji glasnosti.

Srednja frekvenčna enota na istem modelu zvočnikov ni bila spremenjena, ampak je nameščena v na novo oblikovanem ohišju resonančnih blažilnikov, prevzetem iz druge uspešne serije tega proizvajalca - Dynaudio Core. Tudi notranje blaženje je povsem novo - uporabljene so bile tehnologije iz serij Evoke in Confidence.

 

1

Celotna serija je zelo optimizirana v Dynaudio merilnem objektu Jupiter, nato pa izpostavljena številnim uram poslušanjem strokovnjakov iz Dynaudio Labs. Izboljšali so se tudi izdelavo ohišja: serija bo na voljo v treh različicah dodelave z izboljšano kakovostjo površine - orehova barva (furnir v naravnem videzu), siva barva hrasta in visokega sijaja ter črna visoki sijaj.