Dynaudio XEO: Kako se znebiti kablov

Dynaudio XEO: Kako se znebiti kablov

Glasba bi morala zveneti odlično. Izkušnja poslušanja mora biti enostavna. Za nekatere je drugi stavek najbolj pomemben. Verjamejo, da poslušanje najljubše skladbe mora biti povsem enostavno. Da nič ne sme stati med njimi in glasbenega užitka. Dynaudio verjame v isto, ne želijo kompromisov.

Ni potrebno žrtvovati kakovost zvoka za udobno poslušanje in obratno. Lahko imate oboje.. 

 

Vrhunski brezžični Hi-Fi po ugodni ceni

Z novo Dynaudio XEO serijo niso ponudili rešitve samo za brezžični Hi-Fi, temveč so se znebili tudi nerodne uporabe in solate kablov. XEO 2 je predstavnik novega koncepta. Ni več potrebe po DAC-u, ojačevalcu ali kablih.

Dynaudio se je poigral z umetnostjo krajšanja kablov, vse kar vi potrebujete je električna vtičnica in Bluetooth naprava, s katere predvajate glasbo.

HiFi kritiki zares opazijo, ko nekdo odstrani kable, ob enem pa ne poslabša kakovosti zvoka ali udobja pri upravljanju.

dynaudio-xeo-2

 

Kaj o Xeo 2 pravijo ugledni ocenjevalci:

Hi-Fi Choice: Dynaudio je z XEO 2 dvignil standard za vse kompaktne brezžične zvočnike na novo raven, kar se je še pred samo nekaj leti zdelo nemogoče. Bluetooth funkcija je izjemna, vendar najboljša stvar je, da s tem konceptom tudi povprečnem kupcu omogoča uživanje v dobrem zvoku, kakršen je včasih bil rezerviran za dobro stoječe avdiofile. HiFi je zmagovalec.

Digital Audio: Praktično kateri koli pametni telefon, tablica ali prenosnik se lahko v trenutku poveže na Xeo 2 s pomočjo Bluetootha. Edini kabel, ki ga je potrebno priključiti, da bi uživali v glasbi, je kabel za elektriko. Tako enostavno, da bi znala tudi vaša mama.

Audiostream: Bluetooth povezavo vzpostavite v trenutku, samo za nekaj sekund pritisnite + in - tipko, na katerem koli izmed obeh zvočnikov, status LED lučka bo utripala v beli barvi, kar pomeni, da je vse pripravljeno za novo povezavo. Uporabil sem iPhone telefon za vir, glasbo pa sem predvajal s pomočjo aplikacije Bandcamp v manj kot minuti.

Hey Gents: Za mene, najboljša stvar pri teh (Dynaudio XEO 2) zvočnikih je ta, seveda ob kakovostnem zvoku, da ni nobenih frustracij. Preklop med brezžično povezavo in povezavo s kablom je gladka, priloženi majhen daljinski upravljalnik pa je intuitiven.

Xeo 2 ima Bluetooth povezavo, ki je zasnovana od temelja tako, da bi se povezava omogočila na skoraj vsaki napravi, ali pametnem telefonu, prenosniku, TV, desktop PC in praktično vse ostalo, kar ima na sebi optične in analogne povezave.

Xeo 2 lahko ravno tako funkcionira kot multiroom zvočnik, lahko se poveže z drugim Xeo zvočnikom s pomočjo Xeo Huba ali Connecta, tako da imate lahko zvok, ki jemlje sapo, v vsaki sobi vašega doma.

Plus X Award: Brezžični aktivni zvočnik leta 2016/2017

Letos (2016) je Dynaudio XEO 2 nagrajen, ker kot je povedal eden izmed naših sodnikov, Xeo 2 ni samo pomanjšani Xeo 4, temveč resnično korak naprej v naslednjih kategorijah:

  1. Kakovost izdelave
  2. Dizajn
  3. Enostavna uporaba

Xeo 2 je nagrajen v teh treh kategorijah, ter posledično razglašen za Brezžični aktivni zvočnik leta 2016/2017.