EISA je edinstveno združenje 60 specializiranih revij, spletnih strani in komentatorjev družbenih medijev iz 29 držav. Mednarodno znana kot European EISA Award, od leta 1982 podeljuje nagrade za naprave leta v številnih kategorijah, kot so fotografija, HiFi, domači kino, mobilne naprave ... Leta 1989 je EISA - European Imaging and Sound Association - uradno ustanovljena.

Iz leta v leto izbirajo najboljše med vrhunskimi napravami v 6 kategorijah: Hi-Fi, Zvok za domači kino, Slika in video za domači kino, Avtomobilska elektronika, Mobilne naprave, Fotografija.

V Sonus Artu lahko najdete nagrajene naprave iz kategorij Hi-Fi in zvoka za domači kino.  

Nagrado za najboljšo napravo v kategoriji HiFi Prostostoječi zvočniki so prejeli Bowers & Wilkins 703 S3, za katere EISA pravi, da njihovi "impresivni detajli basov, visokih tonov in kohezivne zvočne slike potrjujejo inženirsko spretnost, ki je bila vložena v razvoj tretja generacija Bowers & Wilkins serije 700, pri čemer je velik del prenesen iz vrhunskih modelov podjetja 800 D4. To ni nikjer bolj kot pri 703 S3, vitkem stolpu, ki ima prvič visokotonec na vrhu, v kombinaciji s parom 165 mm Aerofoil bas enot in 150 mm membranskim srednjetoncem Continuum. Ta samostoječi zvočnik zagotavlja privlačno in čustveno izkušnjo poslušanja in naredi vrhunsko zmogljivost Bowers & Wilkins na voljo več ljubiteljem glasbe. Nova barva Mocha, skupaj s klasično belo ali črno možnostjo, je prav tako osupljiva.”

Zvočniki Dynaudio Focus 50 so bili izbrani za najboljšo napravo v kategoriji HiFi brezžičnih prostostoječih zvočnikov - "Z uporabo preizkušenih pogonskih tehnologij vrhunskih zvočnikov Dynaudio Confidence in Contour v kombinaciji z zmogljivim vgrajenim ojačevalnikom Pascal, tristezni Focus 50 prinaša glasbo z vrhunsko dinamiko in obsegom." K tej brezkompromisni zmogljivosti pripomore visokokakovostna povezava med zvočniki, ki podpira WiSA, in Dirac Live za korekcijo prostora. Podprt je širok razpon virov, od pretočnih storitev in Roona do fizične strojne opreme, povezane prek analognih in digitalnih vhodov. Focus 50 je popoln glasbeni sistem, ki izpolnjuje obljube aktivnih zvočnikov – dodati morate samo napajalni kabel in izbirati med štirimi čudovitimi možnostmi zaključka.”

Najboljši Premium AV ojačevalnik v kategoriji zvoka za domači kino je Denon AVC-A1H, za katerega EISA pravi, da »združuje 15,4-kanalno obdelavo s 15-kanalno izhodno močjo in je zato pripravljen za najobsežnejše sisteme domačega kina. Pozornost do detajlov, rezervirana za razred 'A1' znamke, je očitna, od masivnega 11,5 kg transformatorja tipa EI in ločenega napajanja za stopnjo DAC do 32-bitnega motorja DSP in optimizirane postavitve vezja. Ta visokokakovostni inženiring v kombinaciji z Audyssey MultEQ XT in možnostma kalibracije Dirac Live zagotavlja referenčno raven zvoka iz filmov in glasbe. Denonov vodilni model združuje moč in obseg z dih jemajočo ločljivostjo, podrobnostmi in jasnostjo. Noben drug večkanalni integrirani ojačevalnik se ne more kosati s to napravo.