Izbor najboljših What Hi-Fi naprav leta 2017 –  najdete jih v Sonus Artu!

Izbor najboljših What Hi-Fi naprav leta 2017 – najdete jih v Sonus Artu!

Britanski portal What Hi-Fi, kot vodilni svetovni vodnik, specializiran za nakup in izbiro hi-fi naprav, je tudi letos izbral najboljše izdelke v hi-fi industriji. Izbrali so celo 104 zmagovalcev v 25 kategorijah, izpostavljajoč veliko izbiro vrhunskih izdelkov, od visoko kakovostnih zvočnikov, cenovno ugodnih ojačevalcev do multi-room zvočnikov in brezžičnih slušalk.

Veliko nagrajenih naprav svetovno znanih znamk je možno najti v ponudbi Sonus Art-a. Med 25 kategorijami jih 10 vsebuje nagrajene naprave dostopne v naši trgovini. Nekaj med njimi jih bomo omenili v nadaljevanju.

V kategoriji stereo zvočnikov sta nagrajena dva izdelka, oba znamke Dynaudio: Dynaudio Special Forty je izbran kot najboljši mali zvočnik cenovnega razreda 2000 eur +, Dynaudio Xeo2 je izbran kot najboljši aktivni zvočnik na tržišču. Ko govorimo o gramofonih, model AT-LP3 od Audio Technice je ocenjen kot najboljši v kategoriji gramofonov do 300 eur, je pa ena izmed redkih nagrajenih naprav, ki ni prejela niti ene kritike, posebej pa je omenjena njegova ugodna cena.

 

V kategoriji on-ear slušalk do 200 eur so nagrajene AKG Y50:

akg-y50

 

V pestri ponudbi brezžičnih slušalk je What Hi-Fi?  kot najboljše izbral veliko inovacijo -  Bowers & Wilkinsa: PX »slušalke nove generacije«, s posodobljeno komponento »noise cancelling«, pametnim dizajnom in odlično kvaliteto zvoka. PX slušalke so razglasili za najboljše v cenovnem razredu 350 eur +, ter jim tudi niso pripisali nekih večjih kritik. Kmalu jih boste lahko testirali in kupili v Sonus Artu.

berswilkins-px

 

V kategoriji AV sprejemnikov razreda 1000 eur + je zmagal Denon AVR-X6400H. Med CD predvajalniki razreda do 1000 eur je nagrajen Marantz CD6006. V kategoriji mini stereo je zmagovalec Denon D-M41DAB. Če upoštevamo, da Britanci niso odkrili slabosti pri tej napravi (posebej glede na ceno) verjamemo, da boste tudi vi v njenem zvoku zelo uživali.

 

Znamka Astell & Kern se lahko pohvali z dvema napravama, ki sta nagrajeni: prenosni media predvajalnik AK70 MKII v cenovnem razredu 300 eur+, ter prenosni predvajalnik cenovnega razreda nad 1000 eur – A&K Kann.