Bowers & Wilkins predstavlja 800 Series Signature – ultimativno različico hvaljene serije zvočnikov 800 Diamond

Bowers & Wilkins uporablja besedo "Signature" previdno in jo rezervira za redke in revolucionarne nadgrajene različice svojih običajnih zvočnikov in tehnologij. Od ustanovitve znamke leta 1966 je le sedem serij zvočnikov nosilo prestižno oznako Signature – odraz njenega prestiža in ekskluzivnosti. Novi Signature zvočniki 801 D4 in 805 D4 temeljita na dediščini, ki sega v leto 1991, do hvaljenega Silver Signature zvočnika, prvotno razvitega kot posmrtni poklon ustanovitelju podjetja, Johnu Bowersu. Novi modeli so zgrajeni z enakimi izjemnimi zmogljivostmi in estetskimi standardi zvočnikov 801 D4 in 805 D4, ki tvorijo osnovo njihovih dizajnov, s skrbno nadgrajenimi komponentami in čudovitimi luksuznimi novimi barvami.

B&W - 801 D4 Signature Midnight Blue

Nova modela Signature 801 in 805 D4 predstavljata vrhunec trenutnega razmišljanja in oblikovanja podjetja Bowers & Wilkins, saj sta postala paradna modela v portfelju zvočnikov podjetja.

Novi standardi za prostostoječe zvočnike

Večji model v novi seriji Signature je 801 D4 Signature, zmogljiv samostoječi zvočnik, ki temelji na specifikacijah ikoničnega 801 D4, izdelanega v Abbey Road Studios. Temelji na visokotonskem zvočniku Diamond Dome in srednjetonski enoti Continuum Cone FST, po kateri je blagovna znamka postala znana, in je nadgrajen z zmogljivimi dvojnimi 250-mm bas enotami Aerofoil Cone z nadgrajenimi in izboljšanimi magneti na njihovih motornih sistemih v primerjavi s standardnim modelom 801 D4. Vključuje tudi radikalno izboljšano sprednjo ploščo iz aluminija pod ohišjem srednjetonca Turbine Head; ta nova zasnova uporablja novo optimizirano skeletno strukturo in skrbno nameščen dušilni material za znatno zmanjšanje neželene resonance z vrha ohišja. Rezultat je še več srednjetonske preglednosti in odprtosti poleg že tako izjemne zmogljivosti zvočnikov 801 D4.

High--B&W - 801 D4 Signature California Burl Gloss

Izhodna vrata na novem modelu so bila deležna podobno pomembnih nadgradenj: zdaj so ulita iz aluminija, kar ustvarja tršo in tišjo strukturo, ki je manj nagnjena k neželenemu šumu vrat. V kombinaciji z izboljšanimi bas enotami Aerofoil Cone je rezultat čistejši, nižje popačenje in natančnejši bas. Kot pri vseh modelih Signature v preteklih letih ima tudi 801 D4 Signature izboljšane križne nadgradnje za dodatno povečanje preglednosti z novimi nadgrajenimi obvodnimi kondenzatorji za vsak element vezja. Poleg tega 801 D4 Signature uvaja novo zasnovo rešetke visokotonca, optimizirano za FEA, ki gradi na že tako impresivni preglednosti, ki jo ponujajo obstoječi zvočniki Bowers & Wilkins. Nova mreža zagotavlja vrhunsko kombinacijo prosojnosti in togosti, ki omogoča še več energije iz visokotonca Diamond Dome v prostor, hkrati pa ščiti membrano pred neželenimi poškodbami.

Najzmogljivejši samostoječi zvočnik doslej

805 D4 Signature prinaša nove standarde zmogljivosti in zmogljivosti v manjši obliki, ki je priročnejša in prostoru prijaznejša od zmogljivega zvočnika 801 D4 Signature. Tako kot pri večjem modelu tudi 805 D4 vključuje popolnoma novo mrežo rešetke za večjo odprtost in preglednost ter nadgrajeno kretnico z novimi obvodnimi kondenzatorji. Povsem nov motorni sistem nizkih/srednjih tonov ima izboljšano zmogljivost svoje 165-milimetrske pogonske enote, kar zagotavlja čistejši prenos skozi srednje tone in bolj razširjene nizke tone. Vsebuje tudi mehanske popravke aluminijaste zgornje plošče z namenom nadaljnjega zmanjšanja neželenega hrupa in vibracij iz strukture.

B&W - 805 D4 Signature Midnight Blue Metallic

Opevana ekskluzivnost

Za pravilno identifikacijo njihovega prestižnega položaja v portfelju Bowers & Willkins sta oba modela zvočnikov na voljo samo v dveh ekskluzivnih zaključkih. Polnočno modra kovinska barva je enaka kot na ikoničnem zvočniku Nautilus, s skupno 11 plastmi barve in laka, ki so bili strojno polirani do svetlega in sijočega konca. Brez upoštevanja časa strjevanja traja postopek nanosa barve več kot 18 ur. Zvočniki Midnight Blue Metallic so prav tako izboljšani z modrim usnjem Connolly (izdelano po naročilu) na zgornji plošči. Oba modela je mogoče kupiti tudi v izvrstnem lesenem furnirju California Burl Gloss z edinstvenimi motivi lesa in razkošnim zaključkom v visokem sijaju, okrašenim z usnjem Connolly Black. Lesni furnir je les, ki ga iz trajnostnih virov proizvajajo italijanski strokovnjaki ALPI. Vključno z nič manj kot štirinajstimi nanosi laka in več postopki brušenja, je skupni čas izdelave za en 801 D4 Signature in California Burl Gloss zaključek več kot 24 ur.

Low--B&W - 805 D4 Signature California Burl Gloss

Tako kot vsi zvočniki Signature iz prejšnjih desetletij sta oba nova modela Signature Series 800 popolna utelešenje filozofije izdelkov Bowers & Wilkins in sta pomemben del dediščine podjetja v tej kategoriji. Podjetje ostaja strastno pri zagotavljanju najboljše, najbolj pristne možne izkušnje poslušanja. Modela 801 D4 in 805 D4 sta naslednji korak na poti do tega cilja. So najboljši med najboljšimi. Predsednik Bowers & Wilkins Dave Sheen je ob predstavitvi teh zvočnikov dejal, da serija Signature 800 predstavlja skupno vizijo vseh v podjetju, proizvodnih kolegov in inženirskih ekip svetovnega razreda, da ustvarijo najboljše zvočnike, kar so jih kdaj izdelali. "Neverjetno sem ponosen na sodelovanje pri izdelavi novih modelov zvočnikov Signature in komaj čakam, da slišim, kaj si o njih mislijo recenzenti in naše stranke," je dodal Sheen.