Kupujete bookshelf zvočnike? Preberite tole!

Kupujete bookshelf zvočnike? Preberite tole!

Prinašamo vam popis najbolj pomembnih stvari pri izbiri najboljšega zvočniškega sistema do 700 eur

Prostor

Koliko je velik prostor v katerega imate namen postaviti svoje zvočnike? Čeprav so bookshelf zvočniki lahko zelo impresivni, če imate večjo sobo ne bodo ustvarili efekta kot ga lahko v manjših sobah. Najboljše pri bookshelf zvočnikih je to, da zahvaljujoč dejstvu, da so majhni in dvosistemski, lahko sedite zelo blizu njih in slišite vse enote istočasno, oziroma visokotonec in basovec nikoli ne dajeta vtisa igranja vsak zase.

Najljubše zvrsti glasbe

Izbira zvočnikov lahko zelo vpliva na izboljšanje zvrsti glasbe, ki jo imate najraje. Na srečo, večina zvočnikov v razredu do 700 € zveni odlično pri vseh zvrsteh glasbe, ampak eni imajo več basa ali detajlov kot drugi. Eni so "umirjeni" in kot taki bolj primerni za jazz oziroma akustično glasbo, dokler drugi bolj dihajo ob rock, pop ali rap glasbi. Specifikacije samih zvočnikov vam ne bodo veliko povedale o samem zvoku, zato vam svetujemo, da berete teste ali pa sami poslušate v živo (vedno se lahko zmenite za termin poslušanja v našem salonu).

Avdio oprema

Samoumevno je, da bi se vaš ojačevalec in viri zvoka morali ujemati s karakteristikami zvočnika, da bi sistem najbolj zvenel. Recimo, če ima vaš ojačevalec in zvočniki podobne karakteristike zvoka - ni rečeno, da bodo skupaj tvorili idealen sistem. Včasih je za kaj takega boljše vprašati profesionalce - zato smo tu... pošljite nam e-mail ali nas pokličite na 0590 47 470 in vam bomo z veseljem pomagali pri sestavljanju najboljše kombinacije za vas.

Stereo ali hišno kino?

Če v določenem trenutku načrtujete sestavljanje sistema za hišni kino, obvezno preverite ali zvočniki, ki jih kupujete, imajo surround, center in bas enote iz iste serije. Za kakovosten surround zvok je uporaba ujemajočih se zvočnikov zelo pomembna.                                                                          

ZAKLJUČEK: Best buy zvočniki do 700 € so...

"Impresiven tonski balans, izjemno ritmično telo. Oslikujejo lep, odprt zvočni oder, imajo impresiven ne premočan bas, a visoki toni pomagajo predvajati čiste vokale tudi pri večjih jakostih" - Wayne Garcia, avguide.com

685

Bowers & Wilkins 685 S2 bookshelf zvočniki ustvarjajo neverjetno dober zvok v manjših in srednje velikih prostorih.

Odlični so kot stereo Hi-Fi inštalacija, ali pa del sistema hišnega kina. Zvočnik se lahko pohvali z izboljšanimi enotami in boljšo uskladitvijo vertikalne disperzije zvoka iz dveh enot.

Skratka, v kategoriji zvočnikov do 700 € so pobrali največ simpatij in priporočil uporabnikov. V reviji "What Hi Fi", so bili izbrani za zvočnike leta.