Marantz KI – RUBY – Kadar se združita veščina in strast - pričakujte vrhunsko umetnino

Marantz KI – RUBY – Kadar se združita veščina in strast - pričakujte vrhunsko umetnino

Ken Ishiwata je že 40 let v srcu podjetja Marantz, njegov vpliv sega dlje kot samo do vseh neverjetnih napravah, ki jih je razvil za podjetje. Danes je ena izmed najbolj vplivnih in najbolj cenjenih figur v high-end avdio svetu, zaradi njegovih zmožnosti dizajniranja naprav, ki več kot kadarkoli približajo glasbo poslušalcu.

Poseduje unikatno sposobnost snovanja neverjetnih reprodukcij zvoka, tako kot oblikovanja naprav s pomočjo katerih dosega tak zvok. Zavedajoč se 65 letne Marantzove dediščine je popolnoma vključen v proces nastajanja vseh na novo zasnovanih Marantz naprav, ter sodeluje z izjemno talentiranimi inženirji ob čigavi pomoči predstavlja nove modele za vse ljubitelje po svetu.

V raziskovanju in preizkušanju vsakega aspekta in dizajna, samo občasno se pojavi naprava z velikim potencialom, mi presega Marantzove standarde (ki jih je zastavil) v nekaj še bolj posebnega. V teh občasnih priložnostih  vlaga svoje izkušnje in strokovnost v ustvarjanje modelov s posebnim »Ishiwata zvokom«, z nadgradnjo zvočnih komponent s procesom pazljive izbire, testov in poslušanj. Na ta način je rojen KI Signature, v procesu, ki spominja na ustvarjanje visokokakovostne glasbe.

marantz-ruby-02

Marantz KI Ruby SACD player in ojačevalec presegata tudi standarde dosedanjih naprav iz KI serije, razkazujoč vse izkušnje in strokovnost Kena Ishiwate in celotnega Marantz inženirskega tima. Ta model je narejen zaradi 40 obletnice prihoda Kena Ishiwate v podjetje Marantz. Že 65 let v Marantz-u dizajnirajo in izdelujejo ojačevalce, a zadnjih 40 let vse naprave odražajo strokovnost Kena Ishiwate.

Da bi se zaznamovalo teh 40 let, visoko izkušen inženirski tim na čelu s samim Ishiwatom je razvil Marantz PM – KI Ruby ojačevalec, ki prihaja z njegovim podpisom in posebnim Rubi dizajnom. Marantz PM-KI Ruby je narejen s samo enim ciljem – vrhunsko avdio izvedbo, zaradi česar je uporabljen popolnoma diskreten dvofazni dizajn z ločenimi izviri napajanja za pred ojačevalni in ojačevalni oddelek ojačevalca, a zgleduje se na dizajn PM-10 ojačevalca s fazo premičnega magneta, skupaj z Marantz Premium Musical Phono EQ krogom in Marantz HDAM tehnologijo za čistost signala.

marantz-ruby-03

Svoj prvi CD predvajalnik CD-63 so predstavili leta 1982. Takrat je bil Ishiwata v podjetju že 4 leta in je imel pomembno vlogo v razvoju predvajalnika od samega začetka. Ampak on je šel korak dlje: zgodaj je dojel, da obstaja možnost za visoko prilagojene verzije predvajalnika in takrat so nastale serije: Limited Edition, Special Edition, ter potem Signature modeli Ken Ishiwate. Omenjene serije naprav dvigujejo izjemno CD kakovost Marantzovih modelov na najvišji nivo.

Morda najbolj znan med njimi je CD36MKII KI-Signature, ki ga Ishiwata opisuje kot enega izmed najbolj naravno zvenečih CD predvajalnikov, ki so jih naredili. Sedaj pa predstavljajo novo klasiko, dizajnirano in prilagojeno za zaznamovanje 40 obletnice Kena Ishiwate v Marantzu – SA-KI Ruby. Ta CD predvajalnik ima novi mehanizem diska, SACDM-3 ki lahko predvaja SACD, CD in kompilacije na CD-ROM ali DVD-ROM nosilcih zvoka. Ima tudi asinhroni USB vhod, ki zna obdelati formate vse do PCM/DXD 384kHz/32bit in DSD 11-2 MHz, ter obdeluje vso digitalno glasbo s prav posebno Marantz Musical Mastering tehnologijo.

marantz-ruby-04

Uspešnim preoblikovanjem vseh formatov datotek v DSD s pomočjo naprednega filtriranja in obdelave ter uporabe neposredne 1-bitne pretvorbe (zaradi prenosa analognih izhodov), SA-KI Ruby ponuja zvok z zelo živimi detajli, dinamiko brez naporov in izjemno stabilnostjo – kakovost, ki jih vsebujejo Marantz CD predvajaniki skozi generacije.

Marantzov inženirski tim je izdelal ta predvajalnik ne samo zaradi zaznamovanja 40 obletnice Kena Ishiwate v Marantzu, ampak tudi, da ponuja tak zvok, ki vas bo več kot kadarkoli približal vaši najljubši glasbi, vse to pa zaradi preprostega razloga in osrednje filozofije vsega kar Marantz počne – »Ker je glasba pomembna«. Marantz KI Ruby predvajanik in ojačevalec bosta dostopna v omejeni izdaji 1000 kosov od septembra 2018, kdor želi si lahko zagotovi prednaročilo z ujemajočo se serijsko številko kompleta.