Marantz NR 1510 in 1710 – visoke zmogljivosti in legendarna muzikaličnost v izjemno nizkem ohišju novih AV sprejemnikov!

Marantz NR 1510 in 1710 – visoke zmogljivosti in legendarna muzikaličnost v izjemno nizkem ohišju novih AV sprejemnikov!

Vodilno mesto v svetu avdio tehnologije pri Marantz-u znova potrjujejo z vsako novo visoko kakovostno napravo na tržišču. Novi AV sprejemniki, modela Marantz NR1510 in NR1710 nista izjemi. Vse karakteristike in najnovejše tehnologije, ki ustvarjajo neverjetno pretresljivo doživetje poslušanja so vgrajene v kompaktno ohišja AV sprejemnika.

Tako kot vse Marantz priznane avdio/video naprave, sta tudi ta sprejemnika natančno nastavljena od strani vrhunske Maratz ekipe strokovnjakov za zvok ter prinašata legendarni zvočni podpis zamišljen, da bi zadovoljil poseben okus številnih ljubiteljev glasbe in vsakodnevnih poslušalcev.

Marantz-ov globalni brand direktor Emmanuel Millot je povedal, da najnovejša nadgradnja mrežnih sprejemnikov kaže Marantz-ovo znanje povezovanja najbolj muzikaličnega zvoka in naprednih tehnoloških vsebin, skupaj z elegantnim slim dizajnom. »V oba modela smo vložili veliko energije in truda ter vključili najnovejši HDMI paket v kombinaciji z možnostjo glasovne kontrole. Oba modela sprejemnika zadovoljujeta vse potrebe glasbenih navdušencev brez žrtvovanja prostora in sta idealna opcija za poslušalce, ki se želijo umakniti od klasičnega soundbarov proti napravi z boljšimi zvočnimi karakteristikami in lahkotnostjo uporabe«, je povedal Millot.

1510_2

Zmogljive surround sound možnosti

NR1710 uporabnikom omogoča nadgraditev in transformacijo doživetja hišnega kina ob podpori več dimenzionalnih avdio formatov kot so Dolby Atmos, Dolby Atmos Virtual Height, DTS: X in DTS Virtual: X za ustvarjanje neverjetno živopisne filmske izkušnje.

Tehnologija Dolby Atmos Virtual Height uporabnikom ponuja 3D izkušnjo poslušanja brez potrebe po dodatnih surround zvočnikih. Možno je postaviti do 5 kanalov za 5.1 postavitev, omenjena tehnologija dodaja virtualne višinske in surround efekte. Obstaja tudi možnost uporabe vseh 7 kanalov v 7.1 postavitvi, med tem ko Dolby Atmos Virtual Height ponuja virtualne efekte višine za bolj impresivno izkušnjo brez velikih namenskih zvočnikov.

Močen ojačevalec

Oddelek ojačevalca moči ponuja izjemen zvok za filme in glasbo, enaka moč je zagotovljena na vseh kanalih (90W pri NR1710 in 85W pri NR1510) z možnostjo poganjanja enot nizke impedance.

1710_1

Najnovejša HDMI tehnologija

Model NR1710 vsebuje celo 8 HDMI vhodov od katerih se eden nahaja na sprednji plošči ter služi za hitro povezljivost. Vsak vhod podpira najnovejše video formate kot so HDCP 2.3, 4K Ultra HD, Dolby Vision, HLG, High Dynamic Range (HDR10)…

Ob eARC podpori (Enhanced Audio Return Channel), ki omogoča prenos brez izgub in avdio prenose kot so Dolby True HD in Dolby Atmos iz TV aplikacij, NR1710 uporabnikom ponuja možnost uživanja v boljšem in popolnejšem tv surround zvoku.

Glasovna kontrola

Ob vgrajeni HEOS tehnologiji sprejemnik NR1710 omogoča delovanje z vodilnimi glasovnimi kontrolami:  Amazon Alexa, Google Assistant in Apple Siri. S pomočjo HEOS aplikacije uporabniki lahko pretakajo glasbo z različnih online glasbenih servisov z uporabo lastnega glasu. Ostali ukazi vključujejo možnost izbire med povezanimi komponentami, nastavitev glasnosti, pavzo, izklop zvoka, preskok na naslednji avdio zapis in še veliko tega.

Oba modela prihajata v dveh barvah, elegantni črni in klasični silver/gold, dostopna pa bosta koncem avgusta 2019.