Marantz Special Edition Serija 12 - v iskanju zvokovne popolnosti

Marantz Special Edition Serija 12 - v iskanju zvokovne popolnosti

Nova serija Marantz 12 Special Edition je sestavljena iz dveh modelov, integriranega ojačevalnika PM-12 Special Edition in predvajalnika SA-12 Special Edition SACD z DAC-om.

Marantzovi vrhunski avdio strokovnjaki občasno prepoznajo naprave z večjim potencialom, kot je bilo pričakovano, nato pa jih "oblikujejo" v modele Special Edition, jim namenijo izjemno pozornost in premišljen izbor komponent in nastavitev, ki izhajajo iz neštetih ur poslušanja. Modela SA-12 in PM-12, ustvarjena izključno za japonski trg, sta se izkazala vredna takšne pozornosti.

Na podlagi dosežkov med razvojem priznane serije KI Ruby, so Marantzovi mojstri zvoka skupaj z evropskimi zvočnimi inženirji skrbno izdelali novo serijo Special Edition 12.

Integrirani ojačevalnik PM-12 Special Edition je narejen samo z enim ciljem - "kopirati" vrhunsko zvočno zmogljivost iz osnovnega koncepta PM-12. Iz tega razloga se uporablja popolnoma diskretna dvostopenjska zasnova z ločenim napajalnikom za predojačevalnik in močnostni del ojačevalnika.

marantz-serija12-2

Vezje ponuja najčistejšo signalno pot do ojačevalnikov, ki oddajajo 100 vatov na kanal do 8-ohmskih zvočnikov ali 200 vatov na kanal do 4 ohmskih. Kakovostni vhodni konektorji (baker in nikelj) in konektorji zvočnikov (baker visoke čistosti) zagotavljajo, da se ohrani čistost signala od trenutka, ko "vstopi" v ojačevalnik, dokler ni "poslan" v zvočnike.

Zasnova ojačevalnika PM-12 Special Edition temelji na zasnovi ojačevalnikov PM-10 in PM-KI Ruby, vključuje pa gibljivo tuljavo / magnetno phono stopnjo, skupaj z Marantz Musical Premium Phono EQ vezjem in tehnologijo Marantz HDAM, ki zagotavlja brezkompromisno čistost signala.

Popolnoma analogna zasnova ojačevalnika PM-12 prispeva k izredno nizkim nivojem hrupa in čisti izdelavi. Čeprav lahko vključitev DAC v ojačevalnik pomeni udobje, je digitalno vezje po naravi električno hrupno in lahko moti občutljive analogne signale, ki prehajajo skozi ojačevalnik. Zato se je Marantz odločil, da bo ohranil ta analogni princip, pri čemer bo zvok skozi ta ojačevalnik čim bolj jasen.

marantz-serija12-3

Skladno z razvojnim postopkom vodilnih modelov SA-10 in SA-KI Ruby je bila ustvarjena posebna izdaja SA-12, ki odraža ljubezen do glasbe in poslušalce poveže z glasbo, ne da bi izgubila to pomembno čustveno povezavo. Diskovni mehanizem, zasnovan izključno za zvok, SACDM-3 predvaja SACD-je, CD-je in kompilacije na CD-ROM-u ali DVD-ROM-u. Ima tudi asinhrona vrata USB, ki lahko obdelujejo formate do PCM / DXD 384 kHz / 32 bit in DSD 11.2MHz.

Marantz Musical Mastering Stream pretvori vse formate datotek PCM v format DSD z uporabo naprednega filtriranja in lastniške obdelave, preden pretvorba Marantz Musical Mastering Conversion pretvori 1-bitno pretakanje datotek neposredno v analogni signal brez uporabe običajnega digitalno-analognega pretvornika.

Rezultat je izjemna, dovršena naprava, ki odlično spremlja in dopolnjuje ojačevalnik PM-12, ustvarja neverjetno hi-fi kombinacijo, ki vas lahko kot kdaj koli prej približa glasbi, ki jo imate radi. Ker je glasba pomembna.

Oba modela sta na voljo v Sonus Artu v črni in srebrno-zlati različici.