Marantz predstavil Full 4K Ultra večkanalni predojačevalec AV 8805

Marantz predstavil Full 4K Ultra večkanalni predojačevalec AV 8805

Svetovni voditelj v kakovosti zvoka, podjetje Marantz, je predstavilo svoj prvi 13 kanalni AV predojačevalec, model AV 8805. Ta naprava dovršeno obdeluje vse avdio formate visoke ločljivosti, ter ponuja izredno kakovost surround zvoka ob ponujanju fleksibilnosti in visoke zmogljivosti, da bi »zaživeli« tudi najbolj občutljivi zvoki.

Razen dejstva, da obdeluje do 13.2 kanalov, Marantz AV 8805 ima tudi Marantz-ov unikatni Hyper Dynamic Amplifier Modul (HDAM) za vse kanale samostojno, ter brezžični multiroom avdio sistem, da bi brez težav sestavili celovito zvokovno izkušnjo kot je še ni na tržišču.

Za vse, ki iščejo vrhunsko »home entertaiment« doživetje, Marantz AV 8805 predstavlja brezkompromisni večkanalni procesor in predojačevalec, zasnovan za uporabo z visokokakovostnim zunanjim ojačevalcem ali aktivnimi zvočniki.

marantz-av8805-02

V kombinaciji s futurističnim in minimalističnim dizajn, ta naprava ponuja vrhunski surround zvok iz najnovejših 3D avdio formatov, Dolby Atmos, DTS:X in Auro 3D dekodiranjem. Auro 3D se bo dodal s prihajajočo posodobitvijo, brezplačno. Zahvaljujoč skupno osmim vrhunskim visokokakovostnim AK4490 32-bit stereo DAC-i na vseh kanalih, AV 8805 dovršeno izboljša kakovost zvoka za največji užitek.

Kot rezultat zahtevnih mehaničnih testov, Marantz AV 8805 ponuja izredno konstrukcijo za najboljšo, nespremenjeno reprodukcijo glasbe in video zapisa. Veliki toroidni transformator, ki »hrani« glavne kondenzatorje, je postavljen na 5 mm aluminijast podstavek, da bi ponudil dodatno stabilnost. Skupno 17 enoslojnih HDAM modulov se uporablja za doseganje najboljše separacije kanalov in nastavitev avdio zmogljivosti.

marantz-av8805-03

Marantz AV 8805 ima balansirani XLR stereo vhod in tudi 15.2 balansirane XLR izhode, ki vsebujeta dva subwoofer izhoda. Ta številna XLR kompatibilnost zagotavlja vrhunske zmogljivosti doma ali v studiu, med tem ko 15.2 RCA stereo izhodi omogočajo dodatno ujemanje z več vrst ojačevalcev ali aktivnimi zvočniki.

Marantz AV 8805 dodatno izboljšuje kakovost zvoka zahvaljujoč natančnemu upravljanju vseh signalov preko Marantz HDAM modulov v Current Feedback topologiji, preden se prenesejo na XLR ali RCA izhode. Za uporabnike, ki iščejo vrhunsko home-theater izkušnjo in vse ljubitelje vinila, tu je tudi Phono MM. Ob napredni brezžični povezljivosti, ki jo omogočata WiFi in Bluetooth, ki podpirata številne funkcije, AV 8805 bo postal ključna komponenta kompletnega brezžičnega multiroom sistema. Uporabniki lahko uživajo v svoji najljubši glasbi kjer koli in povsod okrog hiše. Možnosti streaminga so dostopne s partnerji kot so Spotify, Tuneln Internet radio, Amazon Prime Music, JUKE, Soundcloud, TIDAL, Napster, Deezer in Apple Airplay.

marantz-av8805-04

S prihodnjimi posodobitvami, Marantz AV 8805 bo dodatno opremljen s funkcijo Amazon Alexa tako, da uporabniki lahko s pomočjo glasu pošiljajo ukaze napravi povezani z Amazon Alexa za upravljanje različnih funkcij kot so: vklop/izklop, vklop/izklop zvoka, predvajanje glasbe/pavza, vklop zunanjega vhoda in predvajanje podprtih streaming ponudnikov (dostopnost je odvisna od države do države).

Marantz AV 8805 ima napredno video sekcijo s polno 4K kompatibilnostjo, ki je v popolnosti usklajena z najnovejšimi HDMI povezavami in HDCP 2.2 specifikacijami na vseh osmih HDMI vhodih. Opremljen je tudi z izboljšanim eARC (audio return channel) podporo preko posodobitev za najbolj napredne avdio formate preko enega HDMI priključka in kompatibilnih TV sprejemnikov.

marantz-av8805-05

Za kompatibilnost daljinskega upravljalnika z drugimi komponentami v sistemu domačega kina ima AV 8805 infra rdeči daljinski upravljalnik za vhod in izhod na zadnji plošči, skupaj z dvojnim izhodnim kanalom 12v. AV 8805 prihaja tudi z Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume in Dynamic EQ, da bi se ponudil vrhunski ekvivalent za vaš prostor hišnega kina.