Novi 8K AV sprejemniki iz Marantza!

Novi 8K AV sprejemniki iz Marantza!

Novo serijo Marantz AV sprejemnikov sestavljajo SR 5015, SR 6015, 7015 in 8015. Ta serija, s podporo za 8K, ponuja izjemno glasben zvok. Zasnovana je tako, da zagotavlja impresivno izkušnjo poslušanja glasbe in odlično izkušnjo domačega kina. Iz katerega koli vira, vključno z domačim kinom, gramofoni in streaming ponudniki.

Kot vse druge naprave Marantz so tudi to serijo ustvarili svetovno znani akustiki, ki so z obsežnim uglaševanjem ustvarili edinstven Marantzov avdiofilni zvok. Ko se temu dodajo najnovejše tehnologije v AV industriji, je rezultat neverjeten vizualni vtis v kombinaciji z natančnostjo in močjo bolj izrazit kot kdaj koli prej.

Serija vsebuje AV sprejemnik SR 5015 s kar 7 kanali (180 W na kanal), ki podpira Dolby Atmos in DTS: X, SR6015 z 9 kanali (185 W na kanal) in dodan certifikat IMAX Enhanced. Slednji ima že 11,2-kanalno obdelavo in odpira možnost razširitve nastavitev z zunanjim stereo ojačevalnikom. V seriji je tudi ojačevalnik SR 7015 z 9 kanali (200 W na kanal) in drugim zaslonom (za aluminijastimi vrati) ter dobro znani format AURO 3D.

Vodilni model v seriji, SR 8015 ima kar 11 kanalov (205 W na kanal), 13,2-kanalno obdelavo, podporo za DTS: X Pro in številne avdiofilske tehnike, kot so dizajn ojačevalnika na eni plošči, toroidni transformator in bakreno ohišje za vodilno zmogljivost v razred.

Ker je bogat in močan zvok prednost te serije, so diskretni ojačevalniki omogočeni na vseh kanalih. Naprave iz te serije z Marantzovim lastnim vezjem HDAM (Hyper Dynamic Amplification Module) zagotavljajo optimalno zvestobo in največji dinamični razpon datotek z visoko ločljivostjo za izjemno kakovost zvoka. S pogonskimi enotami z nizko impedanco serija ponuja operativno stabilnost za široko paleto zvočnikov, ter zagotavlja jasnost in uravnoteženost, ki se pričakuje od znamke, kot je Marantz.

marantz-8k-1

 

Poleg že omenjene tehnologije DTS: X Pro, serija vsebuje še nekatere druge 3D avdio formate, kot so Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization, DTS: X, DTS: Virtual X, IMAX Enhanced in Auro 3D. Najnovejša tehnologija za virtualizacijo visokih tonov zagotavlja impresiven visokokanalni zvok, ne da bi pri postavitvi zvočnikov 7.1, 5.1 ali 2.1 ustvarila učinke navideznih tonov. Še vedno je prisotna podpora EARC, ki oddaja nestisnjeni zvok s televizorja na sprejemnik prek samo enega kabla HDMI.

Nova serija AV sprejemnikov poleg vrhunske izkušnje domačega kina uporablja tudi najnovejše tehnologije HDMI. Z neverjetno kakovostjo slike in impresivnimi zmožnostmi dekodiranja zvoka je kino izkušnjo lažje kot kdaj koli prej "kopirati" v svojem domu. Namenski vhod HDMI 8k zagotavlja videoposnetke 8K / 60Hz in 4K / 120Hz, nov format podpore HDR, vključno s HDR10 + in Dynamic HDR, ter novo funkcijo HDMI Quick Media Switch (QMS), ki viru omogoča takojšnje preklapljanje ločljivosti ali hitrosti sličic, da se izogne ​​črnemu zaslonu .

marantz_sr8015_power_amplifier_right

 

Že obstoječi formati HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) in Dolby Vision zagotavljajo izjemne barve, jasnost in kontrast tudi v tej seriji. Obstaja več novih funkcij, ki dajejo predvajalnikom video iger prednost, na primer ostrina jasnosti gibanja (s hitrostjo prenosa 4K / 120Hz) in VRR (spremenljiva hitrost osveževanja) za zmanjšanje loma okvirja in izboljšanje splošne natančnosti. Oglejte si sovražnika, preden vas opazi z neverjetno kakovostjo 8K slike.

Zahvaljujoč vgrajeni HEOS tehnologiji je mogoče brezžično pretakanje glasbe iz teh modelov sprejemnikov prek združljivih komponent HEOS iz različnih brezplačnih storitev pretakanja, kot so Spotify, Deezer, TuneIn, TIDAL, SoundCloud, Amazon Music HD itd. Serija 2020 lahko dekodira do 24-bitnih / 192 kHz datoteke ALAC, FLAC in WAV ter skladbe DSD 2,8 MHz in 5,6 MHz, ki uporabnikom omogočajo kakovostno vsebino iz storitev, kot so Spotify, Amazon Music HD, TIDAL, TuneIn Internet Radio itd. Kombinirajte sprejemnike z vgrajenim HEOS serije z drugimi napravami (ali zvočniki) s sistemom HEOS za nemoteno poslušanje glasbe.

Ti modeli so tudi certificirani za glasbeni vmesnik Roon in jih je mogoče enostavno integrirati z njim, torej lahko uporabljate svoje glasbene datoteke. Marantz Roon certificirane sprejemnike enostavno nastavite prek AirPlay 2 ali preko kabla z napravo Roon Core. Vsak sprejemnik ima na sprednji plošči vrata USB, ki omogočajo predvajanje zvoka MP3 in drugih zvočnih formatov visoke ločljivosti (datoteke WAV, FLAC, ALAC in DSD 2,8 / 5,6 MHz).

marantz-8k-3

 

Uporabniki lahko optimizirajo svoje izkušnje s tehnologijo kalibracije EQ za sobni EQ Audyssey MultEQ na modelu SR 5015 in Audyssey MultEQ XT32 na modelih SR 6015, 7015 in 8015, tako da zagotavljajo nemoteno nastavitev za vsak prostor. Z vgrajenim mikrofonom Audyssey izmeri vse zvočnike v sistemu domačega kina in prilagodi AV sprejemnik, da zagotovi najbolj optimalno izkušnjo poslušanja v sobi. Audyssey Dynamic Volume izravna skoke glasnosti (na primer v televizijskih oglasih), tako da poslušalci uživajo v nižjih izhodnih nivojih, hkrati pa ohranjajo jasnost dialoga.

Ena od novosti, ki jih prinaša ta serija, je prednastavljeni pomnilnik za dvojni zvočnik, ki uporabniku omogoča preklop med dvema kalibriranima konfiguracijama zvočnikov, ki sta prvotno shranjeni v sprejemniku in jih je mogoče vklopiti na poti. Na ta način lahko poslušalec določi, tj. Izbere idealno lokacijo za različne različice in situacije poslušanja glasbe, dodaja lahkotnost in prilagodljivost celotni izkušnji poslušanja.

Z vizualnim vodenjem uporabnikov skozi vsak korak namestitvenega postopka, z nagrajenim pomočnikom za namestitev, olajša namestitev sprejemnika in hiter dostop do vaše najljubše glasbe.