Nova zvočnika iz B&W Signature 700 serije – premium zvok in dizajn

Nova zvočnika iz B&W Signature 700 serije – premium zvok in dizajn

Začetek serije Signature je eden redkih in posebnih dogodkov v 54-letni zgodovini Bowers & Wilkins, vendar ko vodilna svetovna avdio znamka svoje zvočnike poimenuje Signature, ste lahko prepričani, da gre za nekaj posebnega.

Že obstoječo serijo 700 smo nadgradili z dvema premium modeloma: 705 bookshelf in 702 samostoječim zvočnikom. Novi modeli imajo skupno filozofijo s svojimi predhodniki: skrbno zasnovana nadgradnja in razkošna izvedba zvočnikov, ki je vrhunec sedanjega oblikovalskega, inženirskega in proizvodnega procesa Bowers & Wilkins.

700-signature-series2

Ogromno pozornosti je bilo namenjenega izboljšanju njihovih zvočnih lastnosti (zahvaljujoč vgrajeni zasnovi križanca), pa tudi skrbnemu oblikovanju novega luksuznega zaključka zvočnikov. Eleganten zvočniki serije 700, predstavljeni leta 2017, že nudijo izjemne zmogljivosti zahvaljujoč pametni uporabi tehnologij, ki so jih prvič videli v premijski seriji Diamond 800 (na primer trdni visokotonski visokotonski zvočnik na vrhu zvočnikov, edinstvena enota srednjega frekvenčnega pasu Continuum in tri enote za membranski niz Aerofoil).

Te tehnologije, ki se uporabljajo v kombinaciji s prilagojenimi tehnologijami iz serije 700 (kot so visokotonec Carbon Dome in skrbno optimizirane toge omare zvočnikov), tvorijo vrsto zvočnikov, ki zagotavljajo vrhunsko akustično in vizualno izkušnjo.

700-signature-series3

Nova modela 702 in 705 odlikujejo podrobne izboljšave, ki jih omogočata nadgrajena zasnova in crossover komponente. Odlikujejo jih tudi kondenzatorji Mundorf, ki zaobidejo vse kondenzatorje in povečajo hlajenje, 702 pa se je izboljšal na basovskem delu crossoverja. V kombinaciji z neizmernimi prednostmi, ki jih ponujata oba modela (kot posledica konfiguracije "visokotonca"), te nadgradnje izboljšujejo že izjemno ločljivost, odprtost in prostornost z zagotavljanjem bolj izpopolnjenega in čistejšega zvoka.

Estetski vtis novih zvočnikov ne zaostaja za zvočnimi: odlikuje jih osupljiv novi furnir iz ebenovine Datuk Gloss. Ta zasnova (izdelalo jo je specializirano italijansko podjetje za les Alpi) je kombinacija lepote eksotičnih furnirjev iz pravega lesa in vseh značilnosti okoljske ozaveščenosti.

Vsak par zvočnikov je popolnoma edinstven: nobena dva modela nimata istega vzorca. Oblikovalsko delo, za katero je odgovoren Alpi, vključuje nanašanje kar 9 slojev - temeljnega premaza, osnovnega premaza in laka, da se ustvari odličen videz. Da bi dodatno poudarili kakovost zaključka vsakega modela, zvočniki odlikujejo svetle kovinske obloge okoli enot basa in srednjega tona, pa tudi svetle srebrne rešetke okoli visokotonca. Oba nova modela imata na hrbtni strani kovinske identifikacijske tablice, ki vsak zvočnik spremenijo v izvirno in edinstveno umetniško delo.