Nova serija stereo zvočnikov in zvočnikov za domači kino Q Acoustics 5000 na novo opredeljuje videz in zvok zvočnika. Poudarek je na resničnem napredku v oblikovanju zvočnikov z uvedbo vodilnega C3 Continuous Curved Cone profila v srednjetonskem/nizkotonskem zvočniku, ki povzdigne serijo 5000 nad svoj razred in ustvari tehnično platformo za prihodnja leta. Ta serija podeduje inovativno ohišje zvočnikov in tehnologijo pogonske enote iz vodilne serije Concept, kar ima za posledico izjemno zvočno zmogljivost. Serija 5000 prinaša prefinjenost v vsako sobo za poslušanje s svojimi sodobnimi in minimalističnimi oblikami.

q acoustics 5010

Modeli serije 5000

Serija 5000, ki je umeščena med nagrajeno serijo 3000i in serijo Concept, obsega naslednje modele: 5010 bookshelf zvočnik, bookshelf zvočnik, 5040 in 5050 talna (prostostoječa) modela in 5090 center zvočnik, ki dopolnjuje komplet za hišni kino.. Avdio inovacije serije 5000 vključujejo:
  • Zasnova neprekinjenega ukrivljenega stožca C3 (izgovorjeno C-cubed) v enoti za srednje tone/nizke tone zagotavlja bolj gladko integracijo visokih frekvenc z visokotoncem in vrhunsko dinamiko nizkih tonov
  • Prefinjen, čist in sodoben dizajn s temno akrilno pregrado odraža minimalističen profil C3 Continuous Curved Cone profila
  • Z zasnovo, vzeto iz serije Concept, vendar v novem ohišju, je visokofrekvenčna zvočna enota hermetično zaprta in mehansko izolirana od sprednje pregrade za zaščito pred notranjim pritiskom v ohišju in resonancami iz srednjetonske/nizkotonske enote
  • Osnovna zasnova srednjetonske/nizkotonske enote zagotavlja povečano moč
  • Notranja opornica Point-2-Point (P2P) utrjuje ohišje, da zmanjša nizkofrekvenčne vibracije, hkrati pa fokusira stereo sliko in izboljša zvočno sliko.
  • Helmholtzov izenačevalnik tlaka (HPE) zmanjša notranji tlak in stoječe valove (samo modela 5040 in 5050)

q acoustics 5040

C3 Continuous Curved Cone dizajn

Resnični preboj v elementih zasnove srednjetonske/nizkotonske enote – C3 Continuous Curved Cone profil je rezultat obsežnih raziskav in strokovnega inženiringa za združevanje prednosti nizkih tonov tradicionalnega ploščatega stožca z nadzorom frekvence visokih/srednjih tonov razširjenega stožca. Z ustvarjanjem enega gladkega, neprekinjenega profila krivulje so prednosti številne. Prvič, njegova odlična disperzija skupaj z dobro nadzorovanim frekvenčnim odzivom omogoča bolj gladko integracijo z visokotoncem. Dinamika globokih nizkih tonov je prav tako vrhunska s tesnejšimi, bolj utišanimi nizkimi toni, ki omogočajo večjo prilagodljivost pri postavitvi zvočnikov blizu meja sten v sobi za poslušanje. Zmanjšano je tudi harmonično popačenje, kar zagotavlja, da serija 5000 zagotavlja vrhunsko zvočno zmogljivost in široko zvočno kuliso. Profil neprekinjenega ukrivljenega stožca C3 je uspešno odpravil pomanjkljivosti v enem od osnovnih geometrijskih elementov zasnove pogonske enote, da bi zagotovil najboljše lastnosti ravnih in razširjenih stožcev.

q acoustics 5040_5090

Prefinjeni dizajn

Enodimenzionalna narava videza tega profila se odraža tudi v minimalističnem dizajnu serije 5000 s svojimi prefinjenimi, sodobnimi linijami, ki se nagibajo k elegantni obliki zvočnikov serije Concept. Sprednje strani pregrade so laminirane s plastjo butilne gume in črnim akrilnim robom, ne le za zagotavljanje dušilne plasti za dušenje vibracij, ki se pojavljajo v pregradi, ampak tudi zato, da ponudijo privlačen kontrast kozmetično čisti sprednji strani brez kakršnih koli pritrdilnih elementov. Vsi modeli zvočnikov so na voljo v 4 modernih, a klasičnih zaključkih, ki bodo dopolnili vsak življenjski prostor. Predstavljen je bil tudi nov stilski svetlejši leseni furnir. Visokokakovostni zaključki so: satenasto črna, satenasto bela, palisander Santos in črni hrast. Prostostoječa (talna) modela 5040 in 5050 sta opremljena z elegantnimi stabilizatorji iz trdnega aluminija, ki imajo zgornje nastavljive konice za enostavno nastavitev ravni, medtem ko trpežni nizkoprofilni terminali zvočnikov zagotavljajo urejen videz, ki omogoča, da je zvočnik nameščen bližje zadnjemu delu steno po potrebi. Vsi modeli serije 5000 imajo novosti akustičnega ohišja, ki so bile prvič predstavljene v seriji Concept, ki vključujejo zasnovo visokotoncev, montažo Point-2-Point (P2P) in tehnologijo cevi HPE (Helmholtz Pressure Equalizer).

Hišni kino

Poleg tega, da so kakovostni stereo zvočniki, lahko zvočniki serije 5000 tvorijo tudi prefinjeno, zmogljivo postavitev domačega kina 5.1. Sistem je na voljo v dveh konfiguracijah 5.1: 5.1 z modelom 5010 in 5.1 z modelom 5040. Zvezda te nastavitve je zvočnik sredinskega kanala 5090, ki zagotavlja dinamičen in kristalno jasen dialog, izbirate pa lahko med tankim nizkotoncem 3060S oz. zmogljivejši QB12 za nizke zvoke in resnično poglobljeno kinematografsko izkušnjo.