NOVO: Audio Technica glave so najbolj podobne rezilu plošč!

NOVO: Audio Technica glave so najbolj podobne rezilu plošč!

V začetku leta je Audio Technica predstavila novo VM serijo MM gramofonskih glav. Razlog za popolnoma novo serijo se, ob kopici manjših izboljšav, skriva v eni veliki izboljšavi - patentiranem sistemu dveh magnetov v V obliki.

Ideja za takšno rešitvijo je, da rezilo plošč uporablja ravno takšen razpored magnetov v V obliki. Takšna postavitev magnetov je idealna glede na stene brazd, ki jih rezilo vreže v ploščo.

 

05-graf

 

Gramofonske glave VM serije zato prinašajo odlično ločitev kanalov, stereo sliko, frekvenčni razpon in sledenje brazdi. Notranje ožičenje v vseh glavah je 6N-OFC, kar zagotavlja vrhunsko ločljivost in detajle.

 

03-vmog

 

Devet modelov v tej seriji uporablja tri vrste teles in 7 različnih igel. Ponudba omogoča optimalno predvajanje vseh sodobnih stereo in mono, ter tudi vintage plošče na 78 obratov. Številni avdiofili uporabljajo različne gramofonske glave, ali eno glavo z različnimi iglami, v upanju, da izvlečejo še zadnji skriti detajl ali odstotek kakovosti iz najljubše plošče.

Telesa so različna v serijah z nazivi 700, 600 in 500, vsako pa lahko uporablja eno izmed naslednjih vrst igel - special line contact, eliptično ali okroglo iglo.

 

07-vm760_

 

Serija 700 je zasnovana, da zagotavlja največje možne dosege za MM gramofonsko glavo. Vsaki model te serije ima ohišje iz litega aluminija, ki notranje vibracije zmanjšuje na minimum in ponuja dodatno zaščito od neželenih motenj. Modeli so VM760SLC z Nude Line Contact iglom, VM750SH s Shibata iglom in VM740ML z Audio Technici ekskluzivnim MicroLine® obliko igle.

 

06-audiotechnica-vmcartridges

 

Serija 500 ponuja visoko avdio kakovost, z odličnim razmerjem kakovosti in cene. Vse glave v seriji 500 so postavljene v ohišje iz posebnega ozko-pasnega polimera in imajo še nekaj dodatnih detajlov, ki tej seriji omogočajo najboljše zmogljivosti v njenem cenovnem razredu. Model VM540ML je opremljen z MicroLine® iglo, VM530EN z Nude eliptično, VM520EB z eliptično lepljeno, ter VM510 z okroglo lepljeno iglo.

 

02-vm-line

 

Glavi VM610MONO in VM670SP v seriji 600 so posebej zasnovane za optimalno reprodukcijo sodobnih mono, ter starejših mono plošč na 78 obratov. Pri obeh modelih sta levi in desni kanal združena v notranjosti, s čimer se je zmanjšal šum plošče, ki se prvenstveno ustvarja pri vertikalnem premiku igle. Obe glavi imata lepljene okrogle igle, VM610MONO je namenjena sodobnim ploščam, VM670SP pa je ustvarjena samo za plošče na 78 obratov.

 

01-vm540ml_h_1_sq

 

S predstavitvijo nove serije je Audio Technica prenehala ponujati MM modele AT100, AT120EB, AT440MLb in AT150SA. Priljubljena gramofonska glava AT95 iz vstopnega ranga MM glav bo še vedno na voljo.

Save