Prvi brezžični multiroom glasbeni sistem iz Dynaudia

Prvi brezžični multiroom glasbeni sistem iz Dynaudia

Dynaudio je predstavil »glasbeno družino«, ki jo sestavljajo štirje inteligentni brezžični zvočniki. Dynaudio Music ponuja enostavnost enega dotika. Samodejno in nemoteno se prilagaja vsakemu prostoru ali postavitvi, ter tudi hrupu okolice, zaradi česa je zvok vedno na najvišjem nivoju. Ponuja celo prilagojene playliste, ki vsebujejo samo glasbo po okusu uporabnika. In vse to z enim pritiskom na gumb…

»Inteligentni brezžični multiroom glasbeni sistem ki se avtomatično »uči« o vašem okusu in načinu življenja«

Inteligentne playliste

Brezplačna aplikacija za iOS in Android uporablja sofisticirani Dynaudio algoritem Music Now za »učenje« glasbenega okusa uporabnika ter reprodukcijo samodejno generiranih playlist z enim samim dotikom gumba na zvočniku.

To pomeni, da ni več potrebe po neskončnem scroll-anju skozi playlisto dokler poskušate poiskat kar želite poslušat. To je podobno prižiganju radia – s to razliko, da je uporabniku zagotovljeno, da bo dobil samo glasbo, ki jo želi slišati. Zvočnik se lahko poveže s priljubljenimi servisi za streaming, tudi TIDAL in Spotify.

Vsak zvočnik ima pet funkcij, do katerih se dostopa s pomočjo aplikacije: pametne Music Now playliste (z več uporabniških profilov), internetne radijske postaje, glasbo s TIDAL-a, playliste s Spotify in še veliko tega…

Vsebinam na TIDAL-u se lahko dostopa naravnost iz aplikacije, Spotify pa se lahko doda k postavkam iz zaslona Now Playing.

dynaudio-music-01

 

Inteligentni DSP

Vgrajena RoomAdapt tehnologija »začuti« kje je zvočnik postavljen (v kotu, v bližini stene, ali drugje v prostoru) in optimizira predvajanje tako, da se vedno dobi najboljši možni zvok. To boste najbolj slišali v čistem, kontroliranem basu in natančnimi srednjimi toni.

Osnovni glasbeni detajli bodo tudi vedno čisti, zahvaljujoč NoiseAdapt – celo, ko je v sobi hrupno, a glasnost v zvočnikih zmanjšana. Ni potrebe po nastavitvi glasnosti, da bi se natančno slišali vsi toni, če se nekdo glasno pogovarja in tudi ni potrebe po nastavitvah kontrole zvoka.

Vse je zasnovano na izkušnjah, ki jih Dynaudio ima v DSP (digitalni obdelavi signala), pridobljenih z raziskovanji in razvojem vrhunskih zvočnikov.

Inteligentne funkcije

V novi družini obstajajo 4 zvočniki. Vsi so aktivni (vsak zvočnik ima ojačevalce visokih zmogljivosti, ki so specifično nastavljeni, da bi bili med sabo usklajeni) in vsi imajo rahlo drugačne funkcije, da bi se prilagodili različnim stilom življenja.

dynaudio-music-02

Vsi Dynaudio zvočniki uporabljajo MSP (magnezij silikatni polimer) material v svojih bas in srednjetonskih enotah (enak material se uporablja v celi proizvodni družini podjetja od začetnih do premium modelov).

Music 1 deluje na baterijsko in mrežno napajanje. Ima en 4-inch bas in 1-inch soft-dome visokotonec. Skupna moč je 80W (vsaka zvočna enota ima lasten ojačevalec moči 40W), baterija deluje do 8 ur.

Music 3 deluje na baterijsko in mrežno napajanje. Ima en 5-inch bas in dva 1-inch soft-dome visokotonca. Skupna moč je 120W (vsaka enota ima svoj ojačevalec moči 40W), baterija deluje do 8 ur, zvočnik ima daljinski upravljalnik.

Music 5 deluje na mrežno napajanje. Ima en 5-inch bas, dva 3-inch srednjetonska in dva 1-inch visokotonska zvočnika. Skupna moč je 150W (trije ojačevalci po 50W), priložen je daljinski upravljalnik.

Music 7 deluje na mrežno napajanje. Ima dva 5-inch basa, dva 3-inch srednjetonska  in dva 1-inch visokotonska zvočnika. Skupna moč je 300W, priložen je daljinski upravljalnik.

dynaudio-music-04

 

Vsi zvočniki iz te serije imajo možnost streaminga preko WiFi-ja, Spotify Connect-a, aptX Bluetooth-a in Apple AirPlay-a, ter lahko dostopajo do DLNA naprav v domačem omrežju. Vsi imajo USB vhod za iOS naprave, sprejemajo tudi analogne signale iz 3.5mm vhoda. Music 5 in 7 imata digitalne optične vhode (predvajanje do 24bit/96kHz), med tem ko ima Music 7 tudi HDMI priključek z ARC funkcijo in lahko deluje kot soundbar.

Istočasno se lahko poveže do 6 zvočnikov v več prostorih, ali pa se jih nadzoruje posamezno s pomočjo aplikacije.

Tradicionalna Dynaudio izdelava

Vsak model je na voljo v svetlo sivi, temno sivi, rdeči in modri barvi, narejeni pa so po meri s strani priznane danske tekstilne hiše Gabriel, izdelani so iz visokokakovostnih materialov, vključno z brušenim aluminijem. Zvočnik je narejen, da traja… Sprednje mrežice na Music 5 in 7 so zamenljive, tako da v primeru, da si zaželite spremembe lahko enostavno zamenjate videz zvočnika. Music 5 in 7 se lahko postavita na steno s pomočjo stenskega nosilca.

family-music-3

Dizajn je tipično danski. Znan po visoki kakovosti in inovativnosti – tako kot se pričakuje od podjetja kot je Dynaudio.

Vsi zvočniki ob prvem zagonu ponujajo brezplačni 90-dnevni test TIDAL-a, v prodajo pridejo v sredini marca 2018.