Serija 14 uteleša dober zvok na zavidljiv način, eleganten industrijski dizajn in prinaša visoko vrednost glede na vložena sredstva, po čemer je Rotel svetovno znan.

Avdio naprave visokih zmogljivosti za sodobnega poslušalca!

Že pred pol stoletja je Rotel proizvajal nagrajene HiFi naprave, ki postavljajo standard za svoj razred, pogosto pa ga tudi presegajo. Danes Rotel ponosno predstavlja Serijo 14, ki uteleša bistvo Rotelove priznane filozofije Balanced Design Concept. 14-series-banner Vse naprave Serije 14 so izjemno uglajenega videza z intuitivnim in enostavnim upravljanjem, izdelani so iz preizkušenih elektronskih komponent skozi celotno pot signala. To jesen se bo pojavilo še šest novih modelov, trije integrirani ojačevalci - A14, A12 in A10, CD14 CD Predvajalnik in dva tunerja T14 in T11. Stereo reprodukcija doživlja preporod, posebej med mlajšo publiko. Nove Rotelove komponente ponujajo vse, kar bi kdor koli danes lahko potreboval - USB priključke za PC in OSX računalnike ali iOS naprave, Bluetooth in phono predojačevalec so samo del možnosti za priklop na te ojačevalce. Vendar najpomembneje je, da novi izdelki zvenijo in so videti odlično!  

Ojačevalec A-14

ojacevalec-rotel-a14Najboljši model ojačevalca iz nove serije ima največ moči in napredno opremo. Moči je 80 Wattov po kanalu RMS na 8 Ohmov, istočasno na oba kanala. Predel napajanja je zelo zmogljiv, z Rotelovim lastnim toroidnim transformatorjem in slit-foil kondenzatorji, zaradi česar ojačevalec nima težav z reprodukcijo dinamične glasbe, celo na najbolj zahtevnih zvočnikih. Ojačevalec lahko sprejme vse klasične analogne vire zvoka, kot tudi najnovejše digitalne vire, vse do 32bit/768kHz zahvaljujoč AKM DAC-a. Glede na kakovost izdelave, dodatkov in zvoka je to prava high-end komponenta. Brez težav lahko poganja tudi velike zvočnike, ob enem pa zadržuje podrobnosti v dobrem zvoku, ki so redko videne v katerem koli cenovnem razredu, v razredu A-14 pa praktično niso nikjer na voljo.  

Ojačevalec A-12

ojacevalec-rotel-a12A12 ima vse navedeno kot pri A14, vendar ob nekoliko manjši moči, 60 Wattov na posamezen kanal RMS pri 8 Ohmih. Tudi tukaj je srce ojačevalca Rotelov transformator narejen po izjemno strogih tolerancah iz izbranih materialov preverjenih proizvajalcev.  

Ojačevalec A-10

ojacevalec-rotel-a10Entry level A10 je klasičen Rotel z 2 x 40 Wattov po kanalu RMS pri 8 Ohmov. Tudi tu je kakovost izdelave in zvoka visoka, vendar niso na voljo nekatere možnosti, ki morda za nekatere niti niso pomembne. Ob obveznem Rotelovem transformatorju je prisoten tudi Media vhod (3.5 mm priključek) za prenosne naprave, CD vhod in MM phono, v kolikor je poslušanje plošč še vedno prisotno na vašem seznamu želja. Digitalni vhod podpira formate do 24bit/192 kHz.  

CD14 CD Predvajalnik

cd14-cd-predvajalnikZasnova CD predvajalnika CD14 je prav tako zasnovana okrog dobro premišljenega napajanja, da bi se zagotovilo gladko napajanje brez motenj za analogne in digitalne sklope. Obliko in intuitivno upravljanje je ohranil, kot pri ostalih modelih iz serije 14, med tem ko je zvok poln detajlov, da vam prikaže tudi najmanjše nianse v vsakem posnetku. Rotel je lestvico dostopnih CD predvajalnikov postavil že pred mnogimi leti. Veliko proizvajalcev je zapustilo ta medij, vendar imajo ljubitelji glasbe še vedno velike zbirke CD plošč. CD14 jim omogoča poslušanje teh albumov v njihovi najvišji kakovosti.  

T14 Streaming Play-Fi Tuner

t14-omrezni-tunerTunerji so se v preteklih desetih letih znatno spremenili, med tem ko T-14 lahko sprejema klasičen zemeljski FM radio, vam tudi ponuja vrhunsko rešitev za poslušanje ogromne ponudbe digitalnih Internet radio postaj in streaming ponudnikov. Za Internet streaming je zadolžen DTS Play-Fi, posebej razvita in zaščitena tehnologija za streamanje, sinhronizacijo in varno prijavo, ki omogoča multi-room, multi-zone in multi-user prenos avdio podatkov brez izgub v kakovosti. Notranji Wolfson DAC podpira formate do 24bit/192kHz, da pa bi zvok bil popoln tudi iz klasičnega FM radia, so Rotelovi inženirji namenili posebno pozornost sprejemnem delu RT-14, kjer uporabljajo nizkošumni ojačevalec in premišljeno postavljeno topologijo elektronskih sklopov, da bi z kakovostno anteno dosegli kar najboljši možni sprejem in razmerje med signalom in šumom.  

T11 FM, DAB, DAB+ Tuner

t11-rotel-tunerRT-11 FM tuner ponuja natančen sprejem klasičnih FM radio postaj. Kot pri vseh Rotelovih napravah, so inženirji skrbno načrtovali napajanje, da bi zagotovili vsem elektronskim sklopom gladko napajanje, ter tako zagotovili, da vse izbrane komponente delujejo v optimalnih pogojih, kar na koncu daje najboljši zvok. Elektronski sklopi imajo visoko občutljivost na antenski signal in zelo nizki šum, veliko radio postaj se lahko sliši popolnoma čisto, brez popačenj in motenj.