Rotel RA-1572 Int. Ojačevalec in Rotel RCD-1572 CD player

Rotel RA-1572 Int. Ojačevalec in Rotel RCD-1572 CD player

Rotel že več kot pol stoletja izdeluje nagrajene HiFi komponente. Znotraj njihove serije 15 so tokrat predstavili tri nove naprave: RA-1572 integrirani ojačevalec, RC-1572 predojačevalec in RCD-1572 CD predvajalnik.

 

Rotel RA-1572 Integrirani Ojačevalec

Integrirani ojačevalec je osrednja komponenta vsakega HiFi sistema, Rotel RA-1572 je odličen primer povezovanja klasičnega analognega dizajna in sodobnih digitalnih sklopov.

Kot je v navadi pri Rotelu se tudi RA-1572 ponaša s Toroidnim transformatorjem, posebej zasnovanim za sklope, ki zahtevajo visoko moč. Kot smo videli v preteklosti takšna zasnova pomaga zagotoviti zadostno količino moči tudi v najbolj zahtevnih sistemih.

ra-1572_silver-web-1

Za enostavnejšo uporabo danes popularnih digitalnih virov ima ojačevalec RA-1572 vgrajen 32 bitni (768kHz AKM) digitalni pretvornik. DAC podpira široko paleto digitalnih vhodov, vključno z DSD PC-USB (32-bita/384 kHz) formatom. Sprednja plošča ima USB vhod za enostaven priklop različnih nosilcev podatkov, vključno z Applovimi iPod, iPhone in iPad napravami, Bluetooth pa podpira novi aptX protokol.

Seveda so na voljo tudi koaksialni (2x RCA) in optični (TOSlink) vhodi za enostavno povezljivost s LPCM glasbenimi viri, vključno s popularnimi napravami za streaming. Med analognimi vhodi najdemo par balansiranih XLR priključkov, ob standardnih RCA in MM Phono vhodih. Uvršča se v AB razred, zmožen pa je dostaviti 120 W na kanal pri 8 Ohmih. Prisoten je tudi mono-line izhod za subwoofer.

V kolikor želite povezati CD predvajalnik in Tuner lahko za to uporabite dva 12 voltna triggerja za vklop in izklop.

 

Rotel RCD-1572 CD Predvajalnik

V 35 letih obstoja CD predvajalnikov se je Rotel izkazal kot znaten inovator v HiFi industriji. Glede na to, da ima velika večina ljubiteljev glasbe veliko zbirko CD ploščkov, so kakovostni CD predvajalniki še vedno pomemben del glasbenega sistema. RCD-1572 predstavlja CD predvajalnik iz Rotelove serije 15, ki je prejel precej izboljšav, kar mu omogoča predvajanje tudi najmanjših detajlov.

rcd-1572_silver-web-1

Ena izmed najpomembnejših lastnosti Rotel RCD-1572 CD playera je Wolfson WM8740 digitalni filter / stereo digitalno-analogni konverter. Prvotno razvit za vire visoke ločljivosti, obdeluje digitalne signale globine 24 bitov v sample rateu od 8 do 192 kHz, kar mu omogoča boljše pretvorbe kot njegovim predhodnikom. V novem CD predvajalniku je tudi izboljšan notranji izhod DAC-a na RCA in XLR konektorje na hrbtni strani.

Ob vsem tem pa so iz Rotela sporočili, da ima novi model posodobljene vse ključno komponente - upore, kondenzatorje, tuljave - vsi so posodobljeni z novimi izboljšanimi modeli.

image_preview2

Kot pri svojem predhodniku je mogoče RCD 1572 uporavljati spomočjo aplikacije Rotel iOS.

Obe komponenti sta že na voljo v Sonus Artu.