ZAKLJUČENI VS NEZAKLJUČENI KABLI

ZAKLJUČENI VS NEZAKLJUČENI KABLI

V tem prispevku vam bomo predstavili razlike med zaključenimi in nezaključenimi zvočniškimi kabli.

Vsakdo lahko zaključi svoj zvočniški kabel, kot lahko tudi vsakdo poskusi sestaviti svoj lasten ojačevalec ali zvočnik, a pri vseh teh podvigih kočni rezultat ne bo enako kvaliteten pri vseh. Za zaključevanje je, ob nujno potrebnem materialu (konektorji in termoskrčljivo izolacijo), potrebna tudi zmerna količina ročnih spretnosti, nekaj posebnega orodja in pripomočkov. Zaključevanje je lahko tudi slabo narejeno, kar prinaša negativne učinke na delovanje.

Zaradi tega našim obiskovalcem ponujamo izbiro med nezaključenimi kabli, ki se lahko režejo na poljubno dolžino, in bogato ponudbo profesionalno zaključenih kablov, v standardni dolžini 2.5 metrov in v paru. Seveda je možno po naročilu v kratkem času priskrbeti zaključeno verzijo katerih koli kablov iz naše ponudbe v poljubni dolžini, ki jih za vas profesionalno pripravi naš zunanji partner.

Čeprav v teoriji ne bi smelo biti razlike v kakovosti zvoka med zaključenim in nezaključenim kablom (razen v primeru, da je zaključitev slabo izvedena), smo zbrali nekaj prednosti ene in druge vrste kablov.

*nekateri nezaključeni kabli na naši spletni strani imajo fotografijo v zaključenem stanju, zaradi pomanjkanja uradnih fotografij v nezaključeni obliki. V opisu artikla je jasno navedeno dejansko stanje kabla.

 

Zakaj NE zaključevati zvočniške kable?

- Direkten stik vodnika (kabla) in priključka na napravi (ob pogoju, da ima nezaključen kabel dober stik v priključku)

- Nižja cena in večja izbira

Zakaj zaključiti zvočniške kable?

- Čisti baker s časom oksidira, kar znatno poslabša kakovost stika. V primeru srebrnih in s kositrom prevlečenih kablov to ne predstavlja takšne težave, saj dosti težje oksidirajo.

- Občutno enostavnejši priklop kot pri nezaključenem kablu, uspešen priklop v prvem poskusu, večkraten priklop in odklop nezaključenega kabla lahko načne živce tudi najbolj strpnih oseb, še posebej v primeru manjših priključkov na napravi. Nekateri kabli so tudi zasnovani preveč kompleksno, da bi jih lahko uporabili v nezaključeni obliki.