Dynaudio Focus 50

Aktivni brezžični zvočnik

  • 4 x 280 vatov (srednji/nizkotonski zvočniki), 2 x 110 vatov (visokotonec)

  • Bluetooth, Spotify Connect, Apple AirPlay 2, Roon, Chromecast

  • digitalni in analogni vhodi, izhod za globokotonecNa zalogi
4.999,00 € /kos

Brezplačna dostava v 2 do 5 delovnih dneh

14 dnevno preizkusno obdobje

Poglej več...

Morda najnaprednejši aktivni brezžični hi-fi zvočnik na svetu.

Focus 50 je vrhunec brezžične hi-fi tehnologije. Vsa priročnost potrošniškega sistema zvočnikov z vsemi funkcijami najprestižnejših hi-fi zvočnikov Dynaudio.

Focus 50 je aktivni brezžični stereo sistem zvočnikov, opremljen z možnostmi povezovanja. Če želite svojo sobo napolniti s pravo avdiofilsko zmogljivostjo, ne da bi jo natrpali s kabli, škatlami in policami, je ta zvočnik za vas.

Povežite se brezžično prek Apple AirPlay 2 iz vašega MacBook-a, iPad-a ali iPhone-a; z Google Chromecastom iz telefona, tablice ali Chromebooka Android; z uporabo Spotify Connect ali Tidal Connect iz... no, vsega, kar ima na sebi Spotify ali Tidal. Poveži se z Roono; pretakanje prek Bluetootha. Svoje fizične digitalne vire lahko celo povežete prek koaksialnih ali optičnih digitalnih vhodov, svoje analogne (vključno z gramofoni, 8-steznimi predvajalniki in Edison Concert Phonographs) prek linijskega vhoda ali združljivega adapterja in vaše omrežne naprave prek Etherneta ali Wi-Fi. jaz.

Kaj to pomeni? Pravzaprav, če je izdan kot posnetek, ga lahko poslušate. Vse to. In nebesa visoke ločljivosti so le en potez s pametnim telefonom.

Focus 50 je zasnovan za dnevne sobe, ne za sterilne prisluškovalne jame. Narejen je za tiste, ki želijo deliti neverjeten zvok s svojimi najdražjimi (pokličite jih in jih povežite ... a vso srečo, da jih znova odpeljete). Zato smo vgradili tudi pretakanje WiSA. Focus 50 se lahko brezžično poveže z vašim televizorjem (in s tem vsem drugim, kar je povezano z njim) in nadomesti zajetno kombinacijo AV-sprejemnika/kabelskega snopa/stojala. Edina slabost? Vaša mačka se ne bo več mogla ogreti na ojačevalcu...

Enostavna nastavitev, močna zmogljivost

Presenečeni bi bili, če bi od razpakiranja do poslušanja potrebovali več kot pet minut. Samo priključite zvočnike v električno vtičnico, zaženite spremljajočo aplikacijo Dynaudio, sledite navodilom za vodeno nastavitev (ki vas povežejo z vašim omrežjem in vam pomagajo optimizirati vaše zvočnike) in to je to.

Focus 50 potrebuje le dva kabla: enega za vsak vtič. To je zato, ker so njegovi ojačevalniki vgrajeni. In ne samo en ojačevalnik na zvočnik - vsak posamezen gonilnik ima svoj ojačevalnik, ki je posebej uglašen in optimiziran za delo s to enoto. Brez kompromisov, z ojačanjem, ki ne zahteva posebne opreme, brez težav pri povezovanju komponent, brez nabiranja prahu na kablih. Gre za sistem po meri.

Vsak zvočnik ima tri ojačevalnike razreda D: eno 110 W enoto za visokotonski zvočnik Cerotar, 280 W ojačevalnik za neodimski srednjetonski gonilnik in en 280 W ojačevalnik za dvojne basovske gonilnike Esotec+ (vzporedno gnane). Vsi prihajajo od Dynaudiovih partnerjev pri Pascalu v Kopenhagnu – istem podjetju, s katerim je Dynaudio sodeloval pri ustvarjanju pogonov za zmogljive profesionalne studijske sisteme Core. Se sprašujete, kakšna je konična moč? Neverjetnih 1000 W. Focus 50 – in vaša ušesa – so v dobrih rokah.

Tradicionalno Dynaudio strokovno znanje

Focus 50 se v veliki meri opira na tehnike in tehnologije, ki se uporabljajo v vrhunskih družinah pasivnega hi-fi sistema Contour in Confidence.

Na primer, visokotonec z mehko kupo Cerotar uporablja notranjo kupolo Hexis Confidence Series. To je pameten dodatek, ki sedi tik za delovno površino, da optimizira pretok zraka in zmanjša neželene resonance. Za njim je stroncijev karbonat Ferrite+ magnetni sistem za največjo občutljivost. V angleščini pomeni slajše, jasnejše visoke tone, ki jih je lažje poslušati dlje.

Visokotonski zvočnik dopolnjuje namenski srednjetonski zvočnik (edini v ponudbi Focus), ki izhaja iz nagrajenega Contour 60. To je 15-centimetrska enota z močnim neodimskim magnetom, oblikovalcem zvočne tuljave iz steklenih vlaken in blagovno znamko Dynaudi z aluminijasto zvočno tuljavo. Ta hitra enota uporablja lahke magnete in materiale za tuljave, ki ji dajejo večjo okretnost, hkrati pa trdno držijo srednje tone. In za vas to pomeni zmogljivost na ravni Contour.

Spodnji del skrbi par 18 cm nizkotoncev Esotec+. Uporabljajo tehnologijo down-leakage iz Confidence in Contour za zagotavljanje čvrstih, močnih nizkih tonov. Vendar je za razliko od drugih modelov Focus znotraj magneta Ferrite+ bakrena zvočna tuljava. To je zato, ker kot čisti bas gonilnik temu gonilniku ni treba reproducirati agilnih srednjetonskih tonov - in tako ima lahko več gibljive mase. Moč in nadzor sta spredaj in na sredini.

Vsa ta moč je usmerjena skozi sofisticirano tehnologijo DSP (digitalna obdelava signalov) – enako vrsto, kot jo Dynaudio uporablja v linijah Core in LYD pro. Med nastavitvijo v aplikaciji povejte zvočnikom, kje v prostoru so (ob steni, v kotu ali v prostem prostoru) in optimizirali bodo svoje delovanje za ta položaj. In če želite vi (ali inštalater) dvigniti kalibracijo na višjo raven, je na voljo izbirna tehnologija Dirac Live za popolno prilagoditev.

Vključene so celo nastavitve EQ po meri, ki zajemajo ob

Dynaudio Focus 50

Dynaudio Focus 50
Poglej manj

Analogni vhodi (primarni zvočnik): 2x RCA

Digitalni vhodi (primarni zvočnik): 1x Toslink

1x RCA

Izhodi (primarni zvočnik): 1x RCA (za povezavo med zvočniki)

1x Sub RCA

1x sprožilec

Digitalni vhodi (odjemalski zvočnik): 1x RCA (za povezavo med zvočniki)

Brezžična povezava med zvočniki: WiSA (do 24-bit/96kHz)

Omrežje: Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth

Frekvenčni odziv (±3dB @ 85dB): 20Hz-22kHz

Frekvenčni odziv (-6dB dinamično): 18Hz-36kHz

Princip škatle: zaprt

Crossover: 3-sistemski DSP

Crossover frekvence: 390Hz / 4,7kHz

Nizkotonec: 2x 18 cm MSP

Srednjetonec: 15 cm MSP

Visokotonec: 28 mm mehka kupola

Moč ojačevalca: 280W (wooferji)

280 W (srednji)

110 W (visoki)

Vhodni izmenični tok: 100-240V 50/60Hz

Poraba energije v stanju pripravljenosti: < 0,5 W

Maksimalna poraba energije: 280W

Teža: 33,5 kg

Mere (Š x V x G): 215 x 1140 x 305 mm

Mere z nogami/mrežo (Š x V x G): 305 x 1187 x 401 mm

Končna obdelava: črna z visokim sijajem; bela z visokim sijajem; Orehov les; Blondinka Wood

Rešetka: črna magnetna pametna rešetka plus samodejni senzorski izenačevalnik

Poglej več...
Pustite komentar in oceno

Točke se dodelijo samo za ocene artiklov, kupljenih preko spletne trgovine.
Največ 3 ocene na mesec.

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo prijavite se ali ustvarite račun.
Poglej manj
Ni povezanih objav v spletnem dnevniku.
Newsletter
Naročite se na novice in bodite obveščeni o novostih, posebnih ponudbah, akcijah.