Technics SL-1200/1210MK7

DJ gramofon z direktnim pogonom

  • motor brez jedra z direktnim pogonom

  • zelo občutljiv tonski gumb

  • izjemno trdno ohišje in kakovostna izolacija pred tresljaji in zunanjimi zvokiNa zalogi
1.039,00 € /kos

Brezplačna dostava v 2 do 5 delovnih dneh

14 dnevno preizkusno obdobje

Poglej več...

Motor brez jedra z direktnim pogonom, ki dosega stabilno vrtenje

Sistem neposrednega pogona uporablja počasi vrteči se motor za neposredno poganjanje krožnika. Ta sistem ima več prednosti. Omogoča visoko učinkovito delovanje, kot sta natančnost vrtenja in močan navor, ne zahteva zamenjave delov in zagotavlja dolgoročno zanesljivost delovanja. Po drugi strani pa je bila za sistem neposrednega pogona zabeležena nepravilnost vrtenja, znana kot "zobčenje". Za model SL-1200MK7 je bil razvit nov motor brez jedra z direktnim pogonom. Ta motor ima stator brez jedra. Z odstranitvijo jedra (železno jedro) iz statorja je bil odstranjen glavni vzrok "zobčenja". Poleg tega je bila magnetna moč rotorskega magneta izboljšana do največje možne mere, razmik med statorjem brez jedra in rotorskim magnetom pa je bil optimiziran, kar je doseglo visoko zmogljivost navora, ki je enaka tistemu pri SL-1200MK5.

Prilagoditev navora/hitrosti zaviranja
Najnovejša digitalna tehnologija za krmiljenje motorja, zbrana med razvojem izdelka Blu-ray Disc, se uporablja za izboljšanje uglaševanja z omogočanjem individualne prilagoditve navora in hitrosti zaviranja v štirih korakih.

Funkcija Pitch Control
Funkcija Pitch Control omogoča natančno nastavitev hitrosti vrtenja znotraj ± 8 % / ± 16 %. To je mogoče zaradi digitalnega nadzora, od zaznavanja položaja drsnika do krmiljenja vrtenja motorja, brez nepotrebne digitalno-analogne pretvorbe. To bistveno izboljša zmogljivost sledenja za doseganje natančne in stabilne nastavitve višine.

Funkcija vzvratnega predvajanja
Funkcija vzvratnega predvajanja, ki prinaša nove možnosti za ustvarjalno delovanje, se je prvič pojavila pri seriji SL-1200. Skupaj s 33-1/3 rpm in 45 rpm je podprta hitrost vrtenja 78 rpm.
*Prilagoditev navora/hitrost zaviranja, stikalo za hitrost vrtenja in vzvratno predvajanje je mogoče nastaviti s stikalom na glavni enoti.

Zelo občutljiv tonski gumb

Ročaj, ki že vrsto let podpira vodilne DJ gramofone na sceni, je podedoval zelo zanesljiv univerzalni ročaj v obliki črke S s statično uravnoteženostjo. S pomočjo zelo natančnih ležajev dosega višjo začetno občutljivost gibanja kot model SL-1200MK6. Ta natančnost sledi utorom gramofona, da zagotovi odlično zmogljivost sledenja z minimalnim odbojem igle v težkih pogojih igranja, kot so praske.

Vrtljiva igla z izjemno svetlo in dolgotrajno belo LED osvetlitvijo

Iglična luč ima novo tlačno strukturo za intuitivno upravljanje in močno, dolgotrajno belo LED luč. Območje in intenzivnost osvetlitve sta bila spremenjena, da zagotovita izboljšano vidljivost konice igle tudi v temnem okolju.

Napajalni priključki / fono kabel

Priključki napajalnega in fono kabla omogočajo ločitev kablov. Phono priključki so pozlačeni, da zmanjšajo poslabšanje kakovosti zvoka. Ker konektorji omogočajo ločitev kabla, je vzdrževanje kabla lažje.

Izjemno trdno ohišje in kakovostna izolacija pred tresljaji in zunanjimi zvoki

Kabinet, ki je ključen za zmanjšanje zunanjih tresljajev, ima tehnologijo za izboljšanje kakovosti zvoka, pridobljeno z razvojem visokokakovostnih gramofonov. Ohišje iz tlačno litega aluminija je trdno vgrajeno s pomočjo posebnega materiala, sestavljenega iz ABS plastike s steklenimi vlakni, ki omogoča dvodelno konstrukcijo. Ta poseben material visoke trdnosti in kovinsko ohišje izboljšata togost in zmanjšata vibracije, kar omogoča fantastično reprodukcijo zvoka. Izolacija je sestavljena iz vzmeti in gume za zagotavljanje optimalnih frekvenčnih karakteristik. Poleg zagotavljanja visoke kakovosti zvoka in odlične odpornosti proti tuljenju učinkovito zapre zunanje tresljaje v pogojih glasnega zvoka.

Poglej manj
Poglej več...

DJ gramofon

Vrsta

Ročni gramofon z direktnim pogonom

DJ hitrosti gramofona

33 – 1/3, 45 vrt/min (s spremembo 78 vrt/min)

Začetni navor

0,18 N・m / 1,8 kg・cm

Hitrost doseganja nazivne hitrosti

0,7 s od mirovanja do 33 1/3 vrt/min

Širjenje zvoka in vibracije

0,025 % WRMS

Plošča

Liti aluminij
Premer: 332 mm
Teža: približno 1,8 kg (vključno z drsno tkanino in drsno pločevino)

Del z gramofonom

Vrsta

Univerzalno statično ravnotežje

Efektivna dolžina

230 mm

Previs

15 mm

Kot sile proti preskoku

Znotraj 2° 32' (na zunanjem utoru 30 cm plošče)
Znotraj 0° 32' (na notranjem utoru 30 cm plošče)

Kot naklona

22°

Nastavitev višine ročaja

0 – 6 mm

Nastavitev pritiska igle

0 – 4 g (neposredno branje)

Teža glave

Pribl. 7,6 g

Veljavno območje teže kartuše

(brez pomožne uteži)
5,6 – 12,0 g
14,3 – 20,7 g (vključno z glavo ročaja)

Kontakt pokrova glave

4-polni 1,2 mmφ spojni konektor

Povezave

Avdio izhod

PHONO (pin jack) x 1, GROUND KONEKTOR x 1

Na splošno

Napajanje

AC napetost 110 – 240 V, 50/60 Hz

Poraba energije

8 W
Približno 0,2 W (pripravljenost)

Dimenzije (Š x V x G)

453 x 169 x 353 mm

Masa

Pribl. 9,6 kg

Dodatna oprema

Gramofon, protizdrsna podloga, protizdrsna plošča, pokrov za prah, EP adapter za snemanje, protiutež, glava, komplet vijakov za kartuše, kabel PHONO, ozemljitveni kabel PHONO, napajalni kabel za izmenični tok, uporabniški priročnik

Poglej manj
Poglej več...
Pustite komentar in oceno

Točke se dodelijo samo za ocene artiklov, kupljenih preko spletne trgovine.
Največ 3 ocene na mesec.

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo prijavite se ali ustvarite račun.
Poglej manj
Ni povezanih objav v spletnem dnevniku.
Newsletter
Naročite se na novice in bodite obveščeni o novostih, posebnih ponudbah, akcijah.