Argon Audio TT-4 gramofon

Gramofon

  • jermenski pogon

  • karbonski ročaj z zvočnikom Ortofon 2M Red

  • vgrajen visokokakovosten predojačevalnik RIAA (MM).Na zalogi
649,00 € /kos

Brezplačna dostava v 2 do 5 delovnih dneh

14 dnevno preizkusno obdobje

Poglej več...

Pojdimo resno glede analognega zvoka! Argon Audio TT-4 ponuja fantastičen zvok in kakovost izdelave, zapakirano v eleganten, a retro-navdihnjen dizajn, ki bo zagotovo prinesel vau-učinek vsakemu Hi-Fi sistemu. Za zagotovitev najboljše možne kakovosti zvoka je TT-4 zgrajen kot rezervoar s trdnim stojalom in težkim krožnikom. Vendar pa naj vas njegova robustna zunanjost ne zavede: z roko iz ogljikovih vlaken in vnaprej nameščenim zbiralnikom Ortofon 2M Red prinaša TT-4 tudi veliko prefinjenosti na mizo. Vgrajen gramofonski ojačevalnik pomeni, da lahko TT-4 uporabljate s katerim koli ojačevalnikom ali električnim zvočnikom, ki ga želite.

  • Ročaj iz karbonskih vlaken z že nameščenim Ortofon 2M Red
  • Vgrajen visokokakovosten RIAA po meri (MM)
  • Težka konstrukcija iz visokokakovostnih materialov
  • Tehnologija ATS (prijavljen patent) za čistejši zvok
  • Štirje različni zaključki, vključno z dvema iz pravega lesenega furnirja


Zgrajena za dolgotrajno uporabo

Na podlagi njihovega zelo uspešnega gramofona TT-3 je Argon Audio v bistvu ohranil vse, zaradi česar je ta gramofon odličen, vse ostalo pa dvignil na višjo raven. Kot rezultat, v TT-4 dobite debelejše, trše stojalo, težji krožnik in izboljšane ločevalne noge. Vse to deluje v tandemu in zagotavlja boljšo osnovo za vaše zapise; kar pomeni, da dobite manj popačenj, ki jih povzročajo tresljaji, in jasnejši, bolj naraven zvok.

Komponente po meri

Ročaj mora biti zelo lahek, a hkrati izjemno tog. Ker ogljikova vlakna dosegajo visoko oceno v obeh kategorijah, so skoraj popoln material za ročaj in je bil prvič uporabljen v gramofonu Argon Audio. Da bi bila nadgradnja popolna, je bil na koncu roke nameščen še boljši zbiralnik danskega Ortofona. 2M Red je že dolgo pickup MM, ki je premagal vse za svojo ceno, in zveni, kot da je na TT-4.

TT-4 ima vgrajen gramofonski ojačevalnik (MM) zelo visoke kakovosti. To pomeni, da lahko TT-4 neposredno uporabljate z vsemi ojačevalci in zvočniki z električnim napajanjem – zunanje ojačevanje Phono ni potrebno. Tudi vgrajeni ojačevalnik je bil zasnovan po meri, da zveni veliko bolje kot karkoli, kar je na voljo po tej ceni, z uporabo samo visokokakovostnih komponent. In ne skrbite: ko je fono ojačevalnik izklopljen, ne vpliva na pot signala.

ATS - ANIZOTROPNI TORZIJSKI STABILIZATOR (patent v postopku)

Čeprav se ATS res sliši zelo tehnično, je smiselno. Pri izdelavi novega ročaja iz ogljikovih vlaken je bilo ugotovljeno, da prihaja do nekaterih neprijetnih notranjih resonanc in popačenj ročaja, kar je negativno vplivalo na delovanje zatiča pri sledenju utoru. Dobra novica je, da je bilo rešeno! V bistvu je trik naslednji: naredite zelo majhno, natančno odprtino na spodnji strani ročaja. Ta rez ne vpliva na težo ali togost ročaja, vendar odpravlja resonance, ki jih povzroča torzija (upogibanje/upogibanje), ki bi sicer povzročile neželen hrup in popačenje, ki bi doseglo vaše zvočnike. Rezultat: dobite najčistejši in najčistejši zvok, ki ste ga kdaj slišali pri gramofonu v tem cenovnem razredu.

Argon Audio TT-4 gramofon

Argon Audio TT-4 gramofon
Poglej manj

Hitrost: 33/45 rpm (elektronsko regulirana)

Odjemalka: premikajoči se magnet (Ortofon 2M rdeč)

Plošča: aluminij

Osnova: MDF

Teža plošče: 1,4 kg

Vgrajen RIAA ojačevalnik (preklopljiv)

8,8" ročice iz ogljikovih vlaken/aluminija

ATS (Anizotropni torzijski stabilizator)

Efektivna masa roke: 21,7 g

Priložen pokrov in kabel RCA

Teža: 7,2 kg

Velikost: 42,0 x 14,2 x 35,5 cm (ŠxVxG)

Poglej več...
Pustite komentar in oceno

Točke se dodelijo samo za ocene artiklov, kupljenih preko spletne trgovine.
Največ 3 ocene na mesec.

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo prijavite se ali ustvarite račun.
Poglej manj
Newsletter
Naročite se na novice in bodite obveščeni o novostih, posebnih ponudbah, akcijah.