Goldring: Stoletje inovacij v HiFi industriji

Goldring: Stoletje Inovacij V Hifi Industriji

Kakovost, inovativnost, dediščina

Pri Goldringu so ponosni, da se ponašajo z več kot 100-letno bogato dediščino in strokovnim znanjem. Blagovna znamka Goldring je že dolgo sinonim za vse, kar je odličnega v britanskem HiFi, ime pa je bilo skozi dolgo zgodovino gramofona tesno povezano s kakovostjo, inovativnostjo in zanesljivostjo.

Ustanovljeno leta 1906

Zaštitni znak kakovosti

Razvoj izdelkov se je nadaljeval skozi dvajseta leta 20. stoletja in leta 1926 je bila lansirana zdaj ikonična zvočna škatla Juwel Electro  , ki je imela bleščečo membrano in blagovno znamko Gold Ring, ki označuje vrhunsko kakovost. Ti kosi so zasnovani posebej, da kar najbolje izkoristijo najnovejše električno posnete gramofone, od tod tudi ime Electro.

Zgodnji električni pickupi

Druga svetovna vojna

Med 2. svetovno vojno so uporabili del tovarne v Woodfordu za pomoč vojnim prizadevanjem, vendar so še vedno nadaljevali z raziskavami in razvojem, ki so se začeli pred izbruhom sovražnosti. Scharf Bros je izpopolnil glavo Model 100 z magnetnim dvigalom in vsestranskim ročajem Headmaster v novi tovarni v Dalstonu v vzhodnem Londonu – potem ko je prvotno tovarno uničila leteča bomba V-1. 

Povečanje proizvodnje

Leta 1953 se je podjetje uradno preimenovalo v “ Goldring Manufacturing (GB) Ltd ” in se kmalu preselilo v Leytonstone v vzhodnem Londonu, kjer je delalo skoraj 100 zaposlenih na vseh stopnjah proizvodnje. Brata Scharf sta napredovala z razvojem revolucionarnih in zelo uspešnih magnetnih pickupov, kot je No. 500 . Imel je dvojno safirno iglo s 33/45 obrati na minuto in je bil manjši in lažji od starejših modelov ter je bil opisan kot prvi HiFi glave z nizko dinamično maso . Goldring 500 je na veliko uporabljal BBC in je bil hvaljen po vsem svetu , kar daje Goldringu mesto na vrhu svetovno znanih proizvajalcev HiFi. 

Uspeh v Stereu

Do začetka šestdesetih let prejšnjega stoletja so stereo LP-ji postajali vse bolj priljubljeni, zato so najnovejši model 600 spremenili za stereo delovanje in ga poimenovali model 700 . Vendar je bil novi model prevelik in masa konice prevelika za pravilno stereo sledenje. Zato je začel delati na popolnoma novem dizajnu in leta 1967 je bila predstavljena glava G800 . Nova zasnova , ki je bila takojšnja uspešnica, je omogočila, da je bila gibljiva masa glave nizka, kar je omogočilo igralno težo manj kot 2 g . To je pomagalo, da je bil združljiv z lahkimi zbiralniki, nameščenimi na gramofone, ki so se hitro razvijali in izdelovali po vsem svetu v tem razcvetu HiFi industrije.

Goldring Lenco

Predstavljamo glavo s premikajočim se magnetom

Goldring je bil v poznih šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja zelo uspešen in je kotiral na borzi, leta 1974 pa se je preselil v večje prostore v Bury St Edmunds, kjer je zaposloval skoraj 300 ljudi. Tukaj je bila zasnovana in izdelana serija 900. Napredek v magnetnih materialih je omogočil namestitev majhnih, močnih magnetov neposredno na zgornji del konzole, da so oblikovali nekatere od prvih premikajočih se magnetnih glav. Podjetje je postalo Goldring Products Ltd. v poznih sedemdesetih in prešel na Gerryja Sharpa, vnuka ustanovitelja Heinricha Scharfa. 

Prva gibljiva tuljava

Nenehne inovacije

Od uvedbe tehnologije CD-jev v osemdesetih letih prejšnjega stoletja se je veliko potrošnikov začelo opuščati plošč in gramofonov. Do takrat se je Goldring že precej zmanjšal in večino svojega dela na področju proizvodnje komponent prepustil zunanjim izvajalcem, kar jim je omogočilo, da so se osredotočili na tehnični razvoj in ostali v ospredju oblikovanja rezervoarjev. Visokozmogljivi glava Elite MC je bil razvit za zahtevnejši specializirani trg, glave serije 1000 MM pa so bili še izboljšani.

Konec stoletja

Podjetje je v zgodnjih 2000-ih naredilo še en prodor v oblikovanje gramofonov in leta 2003 lansiralo gramofon GR1 . ki mu je leta 2005 sledil nagrajeni GR2 . Razvoj zvočnikov se je nadaljeval z uvedbo serije 2000 , ki je uvedla gibljivo železno zasnovo z nizko gibljivo maso in vrsto naprednih igelnih profilov. Goldring se je preselil v Bishops Stortford in leta 2009 je bil lansiran vodilni zvočnik Legacy MC , ki združuje inovativno zasnovo 'zadnjega kataloga' s sodobnimi materiali in proizvodnimi tehnikami za doseganje vodilnih rezultatov v razredu. 

Nova generacija

Poiščite Goldring glave in dodatke za gramofone na naši spletni strani.

Newsletter
Naročite se na novice in bodite obveščeni o novostih, posebnih ponudbah, akcijah.