Subwoofer – začetek in konec vaše zvočne izkušnje

Subwoofer – Začetek In Konec Vaše Zvočne Izkušnje

Dober bas je začetek in konec vaše zvočne izkušnje, dober nizkotonec pa vam omogoča odlična koncertna ali kino doživetja v vaših štirih stenah.

POTOPIMO SE V SVET SUBWOOFERJEV – DOVOLITE NAM, DA VAM POMAGAMO NAJTI PRAVI MODEL.

Predstavljajte si, da sedite na kavču pred televizijo in gledate film, kjer močna eksplozija nenadoma povzroči, da se zgradba pred vami zruši. Na televiziji slišite hrup, a niti približno ni tako impresiven kot v kinu, kajne? Ali pa poslušate glasbo in mislite, da ne zveni tako vznemirljivo kot koncert v živo prejšnji dan. Na kratko: potrebujete subwoofer!

Globokotonec vam omogoča, da občutite vse zvočne vibracije po vsem telesu. Kot na resnem koncertu, kjer te bas udari naravnost v trebuh in ti zatrepetajo noge. Nizkotonec pa ne pomeni le čim nižjih in glasnejših tonov. Nizkotonec lahko močno izboljša vaš celoten zvočni sistem, ne glede na to, ali poslušate glasbo, gledate filme ali igrate igre. Sami sebi dolgujete, da doživite ta zvok!

KAJ PRAV ZAPRAV JE SUBWOOFER?

Na kratko, globokotonec je zvočnik, ki reproducira le najnižje tone v zvoku. Ima lasten vgrajen ojačevalnik, zato ga vašemu sistemu ni treba napajati z veliko vati. Uporabite globokotonec s svojimi obstoječimi stereo ali prostorskimi zvočniki in oddaja debele nizke tone, zaradi katerih zakričite: BUM!

Nizkotonec lahko postavite skoraj kamor koli, na primer v kot ali pod sedežno garnituro.

Nizkotonec ne zavzame veliko prostora, lahko ga postavite skoraj kamor koli v dnevni sobi – na primer v kot ali pod sedežno garnituro –, uporabite pa ga lahko tudi z bookshelf ali samostoječimi zvočniki. Potreben je za prostorski zvok, ker ima bas svoj lasten zvočni posnetek, ki se prenaša neposredno na nizkotonec. Dober nizkotonec zagotavlja bogate nizke tone, ki jih lahko občutite po vsem telesu, tako kot v kinu. Všeč ti bo!


PREDNOSTI SUBWOOFERJA

  • Zagotavlja realistične nizke tone, ki jih lahko občutite po vsem telesu
  • Znatno izboljša zvočno izkušnjo pri glasbi, filmskem zvoku in igranju video iger
  • Lahko se kombinira z malimi in velikimi zvočniki
  • Ne zavzame veliko prostora
  • Postavite ga lahko neopazno, na primer v kot ali pod sedežno garnituro
  • Lahko razbremeni vaš sistem in zagotovi čist zvok
  • Lahko se poveže tudi brezžično

KATERI SUBWOOFER IZBRATI?

Vsi nizkotonci niso enaki in če boste jasno opredelili svoje potrebe, boste lažje izbrali pravi model. Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati, preden se odločite:

Film ali glasba?

Želite nizkotonec za glasbo, filme, igranje video igric ali za vsa tri področja uporabe? Za filme in igre je odličen eksploziven in fizičen zvok, medtem ko hiter in "napet" zvok zagotavlja natančnejšo zvočno kuliso za glasbo.

Velika ali majhna soba?

V velikem prostoru lahko za najboljšo zvočno izkušnjo poskrbi večji nizkotonec ali celo dva nizkotonca, za manjši prostor pa je lahko najboljša rešitev kompakten model.

Oblikovanje

Številni proizvajalci zvočnikov ponujajo globokotonce, ki so zasnovani in izdelani tako, da se ujemajo z njihovimi drugimi zvočniki. To je vredno razmisliti, če želite narediti svoj sistem čim bolj eleganten.

Proračun

Če želite najboljši zvok za svoj denar, se morajo zvočniki in globokotonci ujemati po velikosti in kakovosti. Kompakten, cenovno dostopen nizkotonec se dobro obnese v nizkocenovnem sistemu, medtem ko lahko zmogljivi modeli vdihnejo novo življenje celo velikim, visokokakovostnim talnim zvočnikom.

MINI SISTEMI Z BASOM

Ali imate radi bogate nizke tone, vendar ne marate velikih samostoječih zvočnikov? Potem je globokotonec vaš najboljši prijatelj. Poskrbi za nizke tone, tako da lahko dobite zelo majhne zvočnike za srednje in visoke tone. Ker človeško uho ne more določiti, od kod prihajajo globoki basi, lahko nizkotonec postavite skoraj kamor koli, na primer neopazno v kot ali pod kavč, če je prostor.

Tak sistem "satelit/subwoofer" je res eleganten kompromis, ki vam omogoča odličen zvok tako za glasbo kot za domači kino. Obstaja veliko možnosti in s pravilno nastavitvijo - o tem vam lahko veliko povemo v poslovalnici Sonus Art - je lahko zvok enako dober kot pri mnogih tradicionalnih HiFi sistemih z velikimi talnimi zvočniki.

Newsletter
Naročite se na novice in bodite obveščeni o novostih, posebnih ponudbah, akcijah.